LUOKKA-AJATTELU ON MENNEISYYTTÄ

Olemmeko heti unohtaneet, että Kokoomuksen kannatus romahti syystäkin. Kokoomus mukisematta salli pääministerin lähteä ulos pakoon pääministerin paikalta, kun ei homma enää ollut hauskaa. Toinen taas jätti menemättä ulos EU-hommiin, vaikka ÄÄNESTÄJÄT hänet sinne lähettivät. Piti jäädä tänne Vapaavuoren kiusaksi?

Kun muutosta haluava kansa äänesti äärilaitoja vastaan elikkä keskeltä Keskustan ja Vihreät MUUTTAMAAN politiikkaa nousukuntoon, niin se linja on pidettävä elikkä keskeiseksi hallituspuolueeksi Keskustan rinnalle Vihreät. Keille muille puolueille tämä sopii ja näiden yhteinen ohjelma – niitä sitten lisää senverran, että on selkeä enemmistö Eduskunnassa. Kyllä menneen hallituksen keskeiset – KOK+SDP – on nyt jätettävä vähäisemmälle sananvallalle.

("Porvarihallitus" Mutta ei ole olemassa nykyajassa porvari- tai vasemmisto-akselia. On poliittinen keskusta, jonka erottaa muusta kuin veteen piirretty viiva.  On äärioikeistolaisuutta ja äärivasenta, mutta Keskustapuoluetta myöden yksilöissä kaikissa ominaisuuksia ns. porvariudesta ja ei-porvariudesta. Moni "porvari" on siirtynyt vasemmalle ja moni taistolainen on äveriäs kapitalisti.) 

Ei ole porvariluokkaa tai työväenluokkaa – on näet paljon suurituloisia demareita ja vasemmistolaisia. Mutta meillä on syrjäytymisvaarassa oleva ikäänkuin luokka.

AnttiVKantola1
Turku

Kannatan vakauttamista sellaiseen systeemiin, että hallitus aina tulisi muodostumaan vähintään KOLMESTA (ei siis vain kahdesta) suurimmasta puolueesta, sillä esim. sirpalepuolueet, yhdessä ja yksittäin, vaikuttavat enemmän kuin pari suurta puoluetta oppositiossa. Siinä demokratia ontuu. Nimittäin kun kaksi isoa puoluetta on oppositiossa - se on puolet kansasta, eikä tällöin ole kunnon demokratiaa tai kansanvaltaa. Arvostan Sauli Niinistöä, Suomen moraalisena selkärankana. Sipilän hallitukselle toivotan siunausta, niin että ay-maailma saadaan ymmärtämään yhteiskuntasopimuksen välttämättömyys siinä, että enemmiltä leikkauksilta vältyttäisiin. Kreikan ajoi alas EU:n vaatimat leikkaukset, vaikka kriisin (kuten Suomessakin) taustalla on vahingolliset palkankorotukset vv. 2000-2008; se tekee jopa 20%. Elämme globaalissa maailmassa, jossa emme voi vain itseämme ajatella, vaan maailman ja kotimaan hätä vaikuttaa meidänkin talouteemme nopeasti. Tavoittelemme elintasoa, mutta muualla toivotaan edes elatusta ja vaatteita - melkein nälkäpalkalla toimitaan, joten kilpailukykyämme täytyy kaiken aikaa korjailla. Lihavat vuodet eivät ehkä enää palaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu