AnttiVKantola1 Kyllä kansa tietää - enemmän kuin luullaan

Siistijöistä sekä eläimiin ja ihmisiin sekaantumisesta

Koko päivän ovat uutiset patistaneet siivoojia (siistijöitä) rupattelemaan aamutuimaan konttoriväen kanssa. Siistiä! Se kuulemma lisää työn tuottavuutta. Tämmöisiä pikku kikkoja jos on tuhansia, silläkö maamme kilpailukyky hyväksi tehdään? Kenties samantien pitäisi johtajien ja työläisten alkaa leppoisa vuoropuhelu, níin toteutuisi  ehkä superkilpailukyky. Psykiatrisissa sairaaloissa sallittakoon asiakkaan ja hoitajan välinen rupattelu, niin sekä asiakas että hoitaja voivat paremmin ja sairaalat voidaan sulkea? Mutta mutta ... "työn kautta" - ei parane sentään työn kautta luoda työttömyyttä?

Eräs kansanedustaja, vasemmistoliittolainan -nainen esitti, että pitäisi sallia laki lähisukulaiseen sekaantumisen   h y v ä k s y m i s e k s i. Naisen esittämänä tuo on outoa, mutta raskaana olevan vaimon aviomiehelle ehkä mieluisa varaventtiili, sukurutsaus.  Lähisukulaisen kanssa seksiä ... semmoisilla  lopullinen tavoite on varmaankin oma äiti. http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/373946/IL+Kansanedustaja+sallisi+seksin+taysiikaisille+sukulaisille  Seuraavan linkin mukaisia epäselviä tapauksia varmasti tultaisiin paljon uutisoimaan, sillä täysi-ikäisyys unohtuu huomioida: http://yle.fi/uutiset/kadonnut_pikkutytto_loytyi_yksityisasunnosta_lieksasta/7953515  

No nythän mä ymmärrän äskeisen, sillä melkein samantien uutisoitiin lakiuudistushankkeesta eläimiin sekaantumisen   k i e l t ä m i s e k s i.  Tanskassa vastikään se kiellettiin. Kun nainen ei saa enää olla sikojen kanssa, niin sitten läheisten sovinistisikojen, päättelee ehkä sukurutsauksen puolesta puhuva? Sikasiistiä? Ei! Minä en edes tiennyt, että vuonna 1971 eläimiin sekaantuminen hyväksyttiin lailla. Nyt äkkiä Tanskan tavoin kieltämään se. http://46.163.251.24/uutiset/3628174-ts-suomikin-suunnittelee-eläimiin-sekaantumisen-kriminalisointia               

PELOTTAVANA pidän, mitä eräs oikeusoppinut totesi, ilmeisesti koko lakikaartin puolesta ja tyytyväisenä, että eläimiin sekaantumisen kieltämistä ei voi mitenkään perustella MORAALILLA, vaan on se pelkästään fyysinen kysymys. Minusta se on - kuten sukurutsauskin - ennen muuta moraalikysymys ja siksi ehdottomasti  kiellettävä. Oikeusajattelustamme näyttää moraalipointti pudonneen pois.  Se on valitettavaa,  sillä omatunto on paras ohjain, toki  vain ohjain jota  voi käyttää tahi olla käyttämättä. Aikuisten leikit ovat joskus hyvinkin satuttavia - fyysistä kipua ja jälkeä tulee - kuitenkin se on sallittua, sillä osapuolet itse pitävät siitä, eikä se siten ole moraalitonta hyväksikäyttöä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Suomalaisilla on tosiaan heikot käytöstavat.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"..eräs oikeusoppinut totesi, ilmeisesti koko lakikaartin puolesta, että eläimiin sekaantumisen kieltämistä ei voi mitenkään perustella MORAALILLA"

Lakimies ei ole moraalia tai ainakaan etiikkaa tainnut kovin paljon pohtia. Sukurutsassa ja eläimiin sekaantumisessa on yksi selkeä ero nimenomaan eettiseltä kannalta: toisessa molempien osapuolien suostumus voidaan tarkistaa kysymällä, toisessa se jää vähintäänkin epävarmaksi.

Lisäys: eläimeen sekaantuminen lienee aina eläinsuojelurikos

Toimituksen poiminnat