AnttiVKantola1 Kyllä kansa tietää - enemmän kuin luullaan

MONIARVOPOHJAINEN HALLITUS

PULINAT POIS, totesi Virolainen aikoinaan vaalituloksen selvittyä !
Nyt pulinat pois, hallituspohja on syntynyt -KESK, PS, KOK. Nyt on toivoa pk-yrityksillä, joten työttömät sitten vaan yrityksiä perustamaan ja työllistämään perheensä. On vahvasti luvattu byrokratiankin purkamista. Viime hallituksesta opittiin ainakin se, että kun hallituskumppaneita on liikaa, tippuu niitä matkan varrella pois, joten parempi on kolmen suuren liitos.

EHKÄ TÄNÄÄN VIELÄ VÄHÄN PULISTAAN ...
Läh…ivuosina varmaankin vielä tuotantotyöpaikat hupenevat rajusti, mutta toivottavasti myös valtion ja kunnanhallinnon puolelta karsiutuu väkeä. Kun koko vasen siipi on oppositiossa, väittely eduskunnassa tulee olemaan rajua. Hallitus aikoo keskittyä tuottavuuden parantamiseen ja silti koettaa luoda työpaikkoja.
Niinpä täytyy luoda uusia tarpeita, joilla on myös vientiä vientiin. Voitaisko työttömistä nuorista koota palkallinen maanpuolustusporukka ja metalliteollisuutta piristää heidän varustamisellaan? Venäjä ainakin jo sanoo, että Suomi on sille uhka. Eläkeiän nostaminen vähentää työn tuottavuutta ja nuoret väsyvät työpaikojen odottelussa. Löytääkö uusi hallitus kokonaislinjan, jollaisesta edellinen hallitus ei osannut edes uneksia. Yksityistäminen ... myykö valtio lopulta itsensä?

Jännitän sitä, miten Stubbin puolue hallituksessa suhtautuu siihen, kun heillä oli tapan käynnistää sitä sun tätä, mutta Sipilän vahva johtajuus vaatii, että asiat ajetaan maaliin saakka. Kun Suomessa on pilvin pimein etujärjestöjä, ei ole helppo viedä maaliin yhteiskuntasopimusta. Vähempivaraiset eivät tahdo luopua pienistä eduistaan, eivätkä tietenkään parempiosaiset isoista etuisuuksistaan.

Vaikka isoimmat eroavuudet olivat Perussuomalaisten suuntaan, ovat he mukana. Jo heti näkee TV:stä, että perussuomalaiset herkästi yhtyvät opposition kanssa arvostelemaan Sipilää. Miten ihmeessä Soini saa rivinsä kuriin. Luotan Sipilään, mutta mielenkiintoinen on SDP:n Heinäluoman muistutus, että Keskustan vaaliohjelmassa luvattiin, jotta suurituloisilta ei oteta yhtään lisää, eikä yleensäkään verotusta kiristetä. Näinollen talkoisiin joutuisivat osallistumaan ensisijaisesti ne, joilta voidaan leikata. Tämä minua huolettaa. Omistajaluokaltahan nääs ei ainakaan oteta enempää, sillä täytyyhän meidän houkutella maahamme investointeja.

Kolmen kovasti erilaisia arvoja korostavan puolueen yhteen hitsaaminen tapahtui teknisen tarkasti hiottujen sanontojen kautta siten, että kaikki voivat ikään kuin olla samoilla linjoilla. Siinä on kuitenkin selittelemistä äänestäjille ja veikkaankin kunkin puolueen menettävän hallituskauden / kausien myötä äänestäjäkuntaa. Soini joutunee ottamaan valtiovarainministerin salkun ja joutunee kuskaamaan rahaa EU:hun. PS voi hajota.Toivottavasti hallitus saavuttaa kuitenkin maalin talous- ja sosiaalitalkoissa - sehän tässä pääasia on. Sitten aikanaan marssivat esiin Vihreät miehet ja alkavat laittaa kuntoon kestävän kehityksen politiikkaa.

Hallituskokoonpanohan syntyi vain siksi, että puolueet ovat samoilla linjoilla oleellisimmassa: talouspolitiikka. Soini pidättäytynee vaatimasta Suomea yksikieliseksi. Hassua tuo olisikin, sillä englanti pitäisi saada kakkoskieleksi. Erinomainen suomenkieli puolustaa paikkaansa vain teatterissa ja kirjallisuudessa.

Stubbista tullee ulkoministeri yleisön vaatimuksesta. No, kyllä Euroopan täytyykin tiivistyä supervallaksi tai se pirstoutuu entisestään? http://mattivillikari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/179034-alexander-stubb%C2%B4in-liittovaltiopuhe

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

SAK voisi perustaa oman liiton pienyrittäjille.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Suomenkieli onkin kieli joka kuolee vähitellen pois englannin alta. Ensin se häviää työelämästä, perään opetuksesta, sitten mediasta ja viimein arjesta. Mutta se ei ole varmaan tämän blogin oleellinen pointti?

Pekka Iiskonmaki

#2
Se on jo kuollut. ''Suomen kieli'' ei kirjoiteta yhteen.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_kieli

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

#3 siksi uhanalaisia lajeja tulee huolella vaalia oli ne eläimiä, kuttuureja tai kieliä

Toimituksen poiminnat