AnttiVKantola1 Kyllä kansa tietää - enemmän kuin luullaan

AINOA TOIMIVA HALLITUSPOHJA ON VALMIS JA HYVÄT MINISTERIT

 

 

 

JO ENNEN HALLITUSNEUVOTELUJA ainakin kansalle oli selvää, että eniten tulevat kärsimään ne, jotka elävät tulonsiirtojen varassa, joiksi siirroiksi tässä luen pienet eläkkeetkin. Kuitenkin heti hallitusneuvottelujen valmistuttua opposition edustajat pilkkasivat uutta hallitusta leikkauksista. Ja nämä hauhaut itse olivat edellisessä hallituksessa! (Rinne, V.Niinistö, Räsänen, Arhinmäki). On helppoa suurella sydämellä puhua köyhien puolesta nyt, kun ei ole vastuussa. Olemme Kreikan tiellä, mutta emme  pyydä EU:lta apua kirstunpohjan täyttämiseen, vaikka oppositio näyttää sitä kerjäävän, että jostain taiottaisiin mania. Leikkaamme. Jo on aika taittaa velkakierre, etteivät jälkeläisemme joudu loputtomasti maksamaan meidän elämistämme yli varojemme.

Keskusta joutui joustamaan päätavoitteestaan: opintotuki ja koulutus. Sivistynyt (?) professoriryhmä suivaantui siitä tulevalle ministerille, joka totesi heidän mielestään mauttomalla tavalla sen, että professoritkaan eivät enää tule saamaan 3 kk kesälomaa.

Proffain äreys johtunee siitä, että korkeakouluihin kohdistuvat leikkaukset suunnataan nimenomaan hallintoon, eikä opiskeluun.

 

YHTEISKUNTASOPIMUS ei ole välttämätön, mutta ilman sitä joudutaan työkansa muulla tavoin laittamaan osallistumaan taloustalkoisiin. Ay-Lyly on tyly parempiosaisten etujen vaalija. Kun työttömyys tulee lisääntymään rajusti, on väärin, että työnsä säilyttävät porskuttelevat aivan entisin eduin. Niin sekä maan että yrityselämän kilpailukyky ei voi säilyä. Lapsiperheiden ja vanhusten ”kilpailukykyä” kohennettiin hieman – eivätköhän he ole ansainneet tuen. Eniten kärsivät sosiaalietuudet, opetus ja tiede eli näille sektoreille annettiin suurin haaste tehostaa toimintaansa. Parannusta edelliseen hallitukseen verrattuna on siinä, että puolustusvoimat ja poliisi saavat edes hiukan lisää rahaa ja eUSA käy aittä suomella on nyt johtaja eli uudenajan johtamistaidot omaava pääministeri.

Pääministeripuolue joutui eniten antamaan periksi tavoitteistaan / lupauksistaan, mutta niinhän se on, että ”suutarin lapsilla ei ole kenkiä”.

 

SAK rutisee, että pienituloiset ja työttömät kantavat raskaimman taakan taloustalkoista. Mutta koko vasemmistohan oli mukana edellisessä hallituksessa ja AY-pamppu rahakirstun vartijana - silti huonompiosaisten asemaa heikennettiin.

 

Pienet askeleet tulevalta hallitukselta, mutta toivottavasti kansakunta näkee suuren muutoksen 5 vuoden kuluessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat