AnttiVKantola1 Kyllä kansa tietää - enemmän kuin luullaan

SAK-LYLYN KÄYTÖS TÄYTTÄ ANARKIAA?

Nykyjärjestelmässämme Lauri Lyly on maan vaikutusvaltaisin henkilö asemansa perusteella. Siis asemastaan johtuen. Kun hän tänään uutisissa kertoi laittavansa maan sekasortoon - vai käyttikö me-muotoa, en niin tarkoin ehtinyt kuulemaan - on tuo anarkistinen mielenosoituksiin ja kenties yleislakkoilluun yllyttävä teko varsin anarkistinen elli yhteiskuntavastainen. Hallitus on vasta niitä toimia tekemässä, niitä, joilla saataisiin holtittoman velanoton jyrkkä nousu estettyä ja jo siihenkin Lylyn johdolla sanotaan ei esim. vain 15 minuutin työajan pidennyksen osalta. Kas kun hän ei ehdottanut, että kolme tupakkaa vähemmän työaikana lupaamme vähentää, jottei tarvitse työaikaa pidentää.  Uumoilen Lylyn joutuvan valtakunnanoikeuteen kaiken sekasorron jälkeen, mutta toki hänellä on valta komentaa väkensä barrikaadeille. Seuraukset eivät ole kenenkään etu ja siksi arvelen kansan kyllstyvän Lylyyn.

 

Elintasomme perustuu velanottoon ja köyhissä maissa tehtyyn halpaan työhön. Nyt meille tulee paljon pakolaisia - miljoona 10 vuodessa - ja he varmnaankin tyytyvät pienempiin palkkoihin kuin me "perussuomalaiset". Näin pakolaisvirta korjaa mahtipontisen SAK-kattojärjestön jääräpäisen peräänantamattomuuden aiheuttaman romahduksen pikku hiljaa. Ahtaalla eläneet ihmiset ymmärtävät tinkiä vaatimuksistaan.  "Omsitajaluokka" EI ole palkkalaisen vihollinen vaan leivän antaja. Vastaisuudessa uskoisinkin tehtävän palkkasopimukset paikallisilla tasoilla, eikä kattojärjestökartellien toimesta. Kun ei ole omaa markkaa ja devalvointimahdollisuutta, on pakko korjata vientivetoisuutta kilpailukyvyn parantamisella sisäisellä devalvaatiolla, jossa otetaan niiltä, joilla on. Toistaiseksi on voitu ottaa vain niiltä, joilla ei oikeastaan ole. Se ei riitä velkaantumistilanteessamme. Kun työpaikat eivät saa paeta maastamme, elän toivossa, että maahanmuuttajat ottavat työpaikkoja ja puhaltavat yhteen hiileen työnantajan kanssa. "Herrat kansan verta juo"-ajattelu on taakse jäänyttä juoksuhauta-ajattelua.

 

Herratasolla toimitaan palkkatoivomusten pohjalta. Miksi alemma tasolla ollaan herroja vaativampia ja esitetään kattojärjestöjen toimesta PALKKAVAATIMUKSIA? Eikös työkin pidä kilpailuttaa, jotta sen hinta olisi mahdollisimman realistinen? Kustannuslaskenta selvittää, mitä on varaa maksaa työstä - ei siitä mitään tule nykymaailmassa, että jostain ylhäältä määrätään palkkojen suuruus, ottamatta lainkaan huomioon kustannuslaskentaa ja maailmanmarkkinahintoja.  Nykyhallitus yhdessä Eduskunnan kanssa tekee parhaansa. En usko, että se kuitenkaan esiinottamaani minimipalkka-asiaan kantaa ottaa missään vaiheessa. Pikkuruista työajan pidennystä se yritti, mutta mutta sai lylyn kohtelun jo siitäkin. Joka tapauksessa - joudumme vielä jokainen tinkimään elintasostamme ja valitettavasti se tekee kipeää meille vähäosaisille - varakas tuskin huomaakaan kerskakulutuksensa hienoista laskua. 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Liberalistisen talousfilosofian aikana kaikki ammattiyhdistysliikkeet pitäisi itse asiassa kieltää. Eihän työvoiman myyntiä lukuunottamatta minkään muunkaan hyödykkeen myynnin kohdalla sallita kartelleja.

Rolle Törnroos

Lylyn käytös eilisessä SAK:n tiedotustilaisuudessa oli, kuin kapinapäällikön käskynjakotilaisuus. Käsky taisteluun, mutta ketä vastaan? Laillista yhteiskuntajärjestelmää vastaan. Tasavallan hallitus tekee sen, minkä voi lakien mukaan, perustuslaki mukaan lukien. Se on hallituksen tehtävä. Hallituksen toimia saa toki arvostella ja pitääkin arvostella, jos on arvosteltavaa. Mutta se, että lietsotaan kapinamielialaa menee liian pitkälle. Se on väärä signaali tavallisille SAK:n jäsenille.
Kysyä voi, mitä SAK on tehnyt Suomen kuralla olevan valtiontalouden saattamiseksi kuntoon? Ei mitään. On vain yritetty ajaa jäsenten etuja, mutta sitäkin huonosti. Siitä kertoo mm. se, että sunnuntaityö on muodostunut palkan muodostuksessa niin tärkeäksi, että kaikki haluasivat tehdä työtä vain sunnuntaisin. Kyllä palkka pitää pääsääntöisesti ansaita normaalilla työajalla.

SAK:n aika oli ja meni. Korporaatiot eivät sovi nykymaailmaan, jossa kobalisaatio on tehnyt sen, että keskinäisriippuvuus on niin merkittävä, että siinä ei ole sijaa SAK:n tapaiselle nurkkakuntaisuudelle.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Haluan vain sanoa, että suomalainen työläinen voittaisi jos palkat sovittaisiin yrityksissä. On parempi, että Suomi pärjää kuin että työnsä säilyttävät voivat säilyttää etunsa.

Toki työmarkkinajärjestöt voisivat TES'insä edelleen neuvotella, mutta lopullinen päätös pitäisi jättää yritystasolla neuvoteltavaksi.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

On päivän selvää, että Suomessa joudutaan leikkaamaan ( pienentämään ) julkisia menoja, kunnes alijäämä tasoituu ja vastaa todellista tuottavuutta, jolloin julkinen velkaantuminen loppuu.

AY-liikkeen pitäessä kiinni saavutetuista eduistaan leikkaukset kohdistuvat vääjäämättä yhteiskunnan heikompiosaisiin eli lapsiin, vanhuksiin, sairaisiin, opiskeleviin ja kaikkiin tahoihin, joilla on jo nyt vaikeuksia perustoimeentulonsa kanssa.

Marssimalla kadulle ay-liikeen solidaarisuus vähäosaisia kohtaan voidaan asettaa vähintäänkin kyseenalaiseksi, vaikka suoranaisessa propagandassaan Ay-liike antaa toisin ymmärtää.

Pääministeri Sipilä toivoi työmarkkinajärjestöiltä ehdotuksia tilanteen korjaamiseksi, mutta täyspäisiä vastauksia lienee turha edes odottaa. Ay-liikettä lähellä olevan SDP:n puoluesihteerillä Antti Lindtmanilla oli tosin pari päivää takaperin lääke ongelmaan : Lisätään vientiä.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Lauri Kiiski

Tuon Lindtmanin tasoisen ehdotuksen, joka poistaisi Suomen ongelmat, teki demareiden Timo Harakka TV haastattelussa.

Hän ehdotti, että jonkun pitäisi keksiä Suomessa tuote joka menisi maailmalla kaupaksi.

Antti Kantola

Poiminto L.K:n erinomaisesta kommentista: "Ay-liikettä lähellä olevan SDP:n puoluesihteerillä Antti Lindtmanilla oli tosin pari päivää takaperin lääke ongelmaan : Lisätään vientiä."

Niinpä. Lisätään lisätään, tai pidetään edes ennallaan, kunhan saadaan vähintäänkin 5% lisää kilpailukykyä, joka sitten taas edellyttää palkkakustannusten alenemista.

Antti Rinne myös on erikoistunut kliseisiin, joilla vältellään omaa tietämättömyyttä sekä yhteenottoa ay-maailman kanssa. Mutta nyt tarvitaan konkretiaa, jonka tuloksia voidaan myös seurata. Joku neropatti laski, että harmaan talouden pois kitkemisellä voitettaisiin talousongelmamme paljolti. Varmaan voitettaisiinkin, mutta eipä hän vaan paljastanut harmaan talouden listaansa, jotta voitaisiin sieltä rahaa napata ja sulkea moinen talousvuoto. Kyllä jo edellinenkin hallitus kohdisti erityishuomiota asiaan.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Yritykset varmaankin kehittävät parhaansa mukaan vientiin kelpaavia kilpailukykyisiä tuotteita, mutta tämä ei liene niin yksinkertaista, kuten SAK:sta ja demareista annetaan ymmärtää. Nokiankin kännykkäliiketoimina oli hetkessä ohi.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Tuokaan ei oikeastaan pidä aina paikkaansa. Empiirisesti näyttää siltä,että johto on monesti täysin ulalla ja harrastelee omia juttujaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Pari huomiota, ei Lylyn ole tarvetta komentaa joukkoonsa barrikaadeille, he tekevät sen itse, jäsenet, mitta suomalaisten työnantajaien edustajan, EK:n sanelupolitiikalle halutaan panna piste. Toisekseen, miten pienipalkkaisten naisten, kuten kaupan kassojen, siivoojien, perushoitejien palkanalennukset edistävät vientiteollisuuden menekkiä, ei mitenkään. Kolmanneksi, eilen pressiklubissa HS:n pääkirjoitustoimittaja kertoi totuuden, hallituksen paperi on EK:n laatima paperi, EK:n logo on vaan poistettu ja hallituksen leima lyöty tilalle. Hallitus joko typeryyttään tai kokemattomuuttaan tämän maan sekaisin sai, sadassa päivässä, siihen ei kyennyt edes Esko Ahon porvarihallitus.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

No ainahan homma voidaan sitten hoitaa irtisanomisilla ja lomautuksilla. Ay puoleltahan ei mitään esityksiä mihinkään tule, vain että näistä me ei neuvotella, nämä edut ovat ikuisia ja AY-liike oiekastaan vaatii että niiltä leikataan joilla ei heidän sanelumahtia ole takanaan.
Jos tuo Ay:n ajama hieno neuvotteluperinne on niin hyvä kuin sen väitetään olevan, miksi Suomi on tässä jamassa?

Käyttäjän KaleviOnnela kuva
Kalevi Onnela

"Nykyjärjestelmässämme Lauri Lyly on maan vaikutusvaltaisin henkilö asemansa perusteella."

Lylyn asema ja "voima" rajoittuu vaatimiseen ja vastustamiseen. Vain niin kauan, kun hän raivoaa jokkonsa edessä pahiksia vastaan, saa hän pitää tuolinsa. Alaliitot runttaavat SAK:n heti, jos sen johto alkaa tinkiä mistään eduista. Ja Lyly löytää itsensä maan raosta.

Lyly voi asemansa perusteella vain tuhota, mutta ei rakentaa.

Antti Kantola

Juuri niin, Kalevi. Lylyssä ei ole selkärankaa esittää joukoilleen sopimista vaan sitoutuu vaatimaan - jottei menettäisi maan ykkösasemaansa ja etuja.

Joku arvaili: "Ei Lylyn ole tarvetta komentaa joukkoonsa barrikaadeille".
Mutta mun käsitys on, että kansa eduskuntineen vaatii hallituksilta toimia mitä tahansa, joilla Suomi saadaan nousuun pakkolaskun sijasta. AY-liikkeiden kokouksissa käy äärivasenta laitaa myötäilevät ja siten saadaan väärä kuva kansan tahdosta.

Toimituksen poiminnat