AnttiVKantola1 Kyllä kansa tietää - enemmän kuin luullaan

POJAT RAUTAA, LAIVAT RUOSTETTA - EUROPAATIT ROMUKSI kilpailukykyisesti

SUOMALAISELLA ARMANILLA ON ASIAA, mutta minä en pystynyt katsomaan loppuun asti eurooppalaisten (kutenFI) kehitysmaissa teettämää laivanpurkutyötä lapsilla. Kun täällä on työ kallista ja joustamatonta sekä verkkaista - kannattamatonta - salaa viedään metallityö  bangladesilaisten lasten huoleksi. Se ei metalliliittoa huoleta, mutta kylläkin Bangladesin kanssa työstä kilpailevia paria muuta Euroopan ystävyysmaata.

http://www.ruutu.fi/video/2195144                                                                                                                                            http://www.hs.fi/radiotelevisio/a1344446980571                                                                                                                                                                                                                        Ei - en haasta riitaa, en väitä, että meEurooppa olisimme raakoja hyväksikäyttäjiä mutta ... miksi minä itken. Siksikö että eurooppalaisilla on yhä alusmaita orjineen tekemässä työt meidän puolestamme? SAK on haluton siirtämään työt takaisin Eurooppaan ja Suomeen, vaikka sillä olisi mandaattia vaikuttaa asiaan.

YHTEISKUNTASOPIMUS NIINKUIN ARMAN SEN NÄKEE ... http://www.ruutu.fi/video/2202916

(Bangladesh "aurinkoranta") Kuva Harri Römpätti HS

Bangladeshissa romuttamolle purettavaksi tulevat alukset vedetään rannalle miesvoimin. Yli puolet maailman romulaivoista puretaan Bangladeshissa, jossa työvoima on halpaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

SAK:lla ei ole mandaattia päättää missä firmat teettävät työnsä. Mutta toivoisi, että se nykyistä aktiivisemmin pyrkisi vaikuttamaan myös globaalisti työolosuhteisiin.
Tietenkään ei ole mitään mahdollisuutta kilpailla työvoimakustannuksilla lapsityövoiman ja ihmisoikeuksia loukkavilla ehdoilla teetetystä työstä.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Kyllä siellä BDT-valuuttaa käyttävässä Bangladeshissa romutetaan myös muiden kuin eurovaluuttaa käyttävien maiden botskeja. Ruotsalaisten, norskien, jenkkien, venäläisten ja brittien paatteja on laitettu paskaksi tuolla myös vino pino.

Ehkäpä sitten siirryttyämme omaan valuuttaan päästään kilpailemaan palkoista Bangladeshin kanssa ja työllistämään myös omat lapsemme paatteja romuttamaan. Itse en tosin sellaista toivo.

Antti Kantola

Emmä eurovaluutasta puhunutkaan, vaan siitä, että hyvinä aikoina työntekijä etsi työn, mutta nyt firmat menee työn luokse. No, tänään työreservi on alkanut marssia tänne -Tornio-ilmiö, Ruotsi kun on vaarallinen maa- Taitaa lähinnä SAK olla esteenä, etteivät nopeasti saa työtä - heitä kun vaaditaan vaatimaan huimia palkkoja verrattuna muuhun maailmaan.

Toimituksen poiminnat