AnttiVKantola1 Kyllä kansa tietää - enemmän kuin luullaan

IDEOLOGIA / IDEALISMI TEKEE HÖLMÖKSI!

En ole idealisti enkä ideologisti vaan optimistinen realisti ja tässä eräät syyt siihen ...

Amerikkaan muutti 1900-luvun alkupuolella tuhansia ja taas tuhansia työläisiä Suomesta leveämmän leivän idealismin myötä. Laman iskiessä sinne htuhannet heistä joutuivat neuvostoliittolaisen propagandan uhreiksi ja vihdoin 1930-luvulla muutti 6000 työläistä tavroineen perheineen autonomiseen Neuvosto-Karjalaan. https://fi.wikipedia.org/wiki/Karjalan_autonominen_sosialistinen_neuvost... Karjala muka oli ideologisesti / idealisesti ihannemaa - Ihmemaa. Monet myivät talonsa ja autonsa pois, sillä Karjalassa olisi kaikkea yllin kyllin. Stalin tapatti joka kolmannen aikuisen, sillä hän piti näitä joko vakoilijoina tai sitten pelkäsi heidän täälläkin lakkoilevan kuten jenkeissä ollessaan.

Lapsuuteni naapurustossa oli rakennusmies/maanviljelijä, joka pysyi ideologialtaan kommunistina, vaikka Lenin/Marx/Stalin vei häneltä kodin Karjalassa ja hän joutui evakkoon, Veikko Vennamon armoille. Samaa koki viipurilainen Martti Ahtisaari, mutta hän on optimistinen realisti, mikä johti rauhantyöhön kotona ja maailmalla. Entinen Neuvosto-Karjala ... on surkeassa tilassa - sillä pietarilainen Putin niinikään keskittyy rauhantyöhön, ei optimistisena realistina kuten Mara, vaan ideologistina / idealistina   ... http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015090920320044_ul.shtml  Viipurista on Pietariin vain 135 km, mutta Maran ja Putinin toimet ovat niin kaukana toisistaan kuin itä on lännestä eli eri suuntiin vievät. Vain Raamatun Jumala sen tietää, kuka oikeasti rauhaa rakastaa, mutta näin on että:  "Autuaita ovat rauhantekijät, sillä heidät pitää Jumalan lapsiksi kutsuttaman", (Matt. 5:9)

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Tässäpä haaste..miten kertoa toiselle hänen ajattelevan erittäin ideologisesti niin,että hän myös ymmärtää katsoa omaa itseään eikä ole ampumassa siitä kertovaa?

Antti Kantola

Tarkoittanet, että idologisesti varautunutta tahi idealistista taivaanrannanmaalaria ei saa loukata? Itse asiassa mä aattelen, että kaikki oikeaoppisuudet pitää ampua alas, jotta ihminen näkisi alastomuutensa ja pukeutuisi nöyryyteen. Jos ideologisti kuitenkin "ampuu" häntä totuuksilla loukanneen, niin yleensä sen "ampumisen" jälkeen hän menee itseensä ja saattaapi muuttua viisautta kohti. Kun ei ole tarvetta hävetä kärkevän realistin edessä. Ravisteltava ennen käyttöä.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ei...vaan että tämä ymmärtäisi ajattelevansa ideologisesti eikä kiinnittäisi huomiota siihen kuka koittaa saada tämän ymmärtämään sen.

Itseasiassa mä en usko sun ajattelevan noin..voit toki hokea sitä,mutta tästäkin blogista huokuu kaikkea muuta kuin nöyryys tai alastomuus.

Jos ideologisti ampuu totuuksilla loukanneen ei se muuta ideologisesti ajattelevan käyttäytymistä..saattaa toki,mutta kovin heikosti sitä on tapahtunut.

Antti Kantola

Ns. viisauden etsiminen on vastakohta aidolle elämiselle. Onnellisia ovat ne, jotka osaavat elää tätä päivää ja juuri heillä on mahdollisuuksia toteuttaa isompiakin asioita. Kaikki ideologiat ja idealismit sortuvat, mutta realistinen optimismi kukoistaa ja tuottaa hyvää hedelmää.
Oppiin kompastuu ja kaatuu, mutta kun elää muita varten, saavuttaa jotain.

Elämähän ja kaikki vaiva on turhan turhaa - ja juuri siksi elämää tyydyttää vain ulkopuolelta tullut vaikutus elikkä antaessaan saa.

Toimituksen poiminnat