IDEOLOGIA / IDEALISMI TEKEE HÖLMÖKSI!

En ole idealisti enkä ideologisti vaan optimistinen realisti ja tässä eräät syyt siihen …

Amerikkaan muutti 1900-luvun alkupuolella tuhansia ja taas tuhansia työläisiä Suomesta leveämmän leivän idealismin myötä. Laman iskiessä sinne htuhannet heistä joutuivat neuvostoliittolaisen propagandan uhreiksi ja vihdoin 1930-luvulla muutti 6000 työläistä tavroineen perheineen autonomiseen Neuvosto-Karjalaan. https://fi.wikipedia.org/wiki/Karjalan_autonominen_sosialistinen_neuvost… Karjala muka oli ideologisesti / idealisesti ihannemaa – Ihmemaa. Monet myivät talonsa ja autonsa pois, sillä Karjalassa olisi kaikkea yllin kyllin. Stalin tapatti joka kolmannen aikuisen, sillä hän piti näitä joko vakoilijoina tai sitten pelkäsi heidän täälläkin lakkoilevan kuten jenkeissä ollessaan.

Lapsuuteni naapurustossa oli rakennusmies/maanviljelijä, joka pysyi ideologialtaan kommunistina, vaikka Lenin/Marx/Stalin vei häneltä kodin Karjalassa ja hän joutui evakkoon, Veikko Vennamon armoille. Samaa koki viipurilainen Martti Ahtisaari, mutta hän on optimistinen realisti, mikä johti rauhantyöhön kotona ja maailmalla. Entinen Neuvosto-Karjala … on surkeassa tilassa – sillä pietarilainen Putin niinikään keskittyy rauhantyöhön, ei optimistisena realistina kuten Mara, vaan ideologistina / idealistina   … http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015090920320044_ul.shtml  Viipurista on Pietariin vain 135 km, mutta Maran ja Putinin toimet ovat niin kaukana toisistaan kuin itä on lännestä eli eri suuntiin vievät. Vain Raamatun Jumala sen tietää, kuka oikeasti rauhaa rakastaa, mutta näin on että:  "Autuaita ovat rauhantekijät, sillä heidät pitää Jumalan lapsiksi kutsuttaman", (Matt. 5:9)

 

AnttiVKantola1
Turku

Kannatan vakauttamista sellaiseen systeemiin, että hallitus aina tulisi muodostumaan vähintään KOLMESTA (ei siis vain kahdesta) suurimmasta puolueesta, sillä esim. sirpalepuolueet, yhdessä ja yksittäin, vaikuttavat enemmän kuin pari suurta puoluetta oppositiossa. Siinä demokratia ontuu. Nimittäin kun kaksi isoa puoluetta on oppositiossa - se on puolet kansasta, eikä tällöin ole kunnon demokratiaa tai kansanvaltaa. Arvostan Sauli Niinistöä, Suomen moraalisena selkärankana. Sipilän hallitukselle toivotan siunausta, niin että ay-maailma saadaan ymmärtämään yhteiskuntasopimuksen välttämättömyys siinä, että enemmiltä leikkauksilta vältyttäisiin. Kreikan ajoi alas EU:n vaatimat leikkaukset, vaikka kriisin (kuten Suomessakin) taustalla on vahingolliset palkankorotukset vv. 2000-2008; se tekee jopa 20%. Elämme globaalissa maailmassa, jossa emme voi vain itseämme ajatella, vaan maailman ja kotimaan hätä vaikuttaa meidänkin talouteemme nopeasti. Tavoittelemme elintasoa, mutta muualla toivotaan edes elatusta ja vaatteita - melkein nälkäpalkalla toimitaan, joten kilpailukykyämme täytyy kaiken aikaa korjailla. Lihavat vuodet eivät ehkä enää palaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu