AnttiVKantola1 Kyllä kansa tietää - enemmän kuin luullaan

KANSALAISTOTTELEMATTOMUUS - SOPINEE VIHREILLE VAAN EI SAA SOPIA PAPEILLE

KANSALAISTOTTELEMATTO MUUS - SOPIIKO SE PAPILLE ?

 

Turvapaikanhakijoita pitkään puolustanut Toiviainen joutui laajan huomion kohteeksi, kun hän asettui käännytyspäätöstä toimeenpanneiden poliisien auton eteen Metsälän vastaanottokeskuksella.

 

Pastori Marjaana Toiviaisen pappiskutsumus vei hänet poikkiteloin virkaa toimittavan poliisin ja maasta poistettavien väliin. Tämänkaltainen kuriton keinovalinta ei ole raamatullista, vaan tuomittavaa. Jeesus ei koskaan estellyt virkaa toimittavia, eikä sallinut ensimmäisten opetuslastensa tai apostoliensakaan estelevän. Valtuutetuille kivittäjille hän puhui järkeä niin, että nämä omaehtoisesti yksi toisensa jälkeen poistuivat tapahtumapaikalta. Ylireagoinut papitar voi syyttää vain itseään, minun mielestäni. 

Kirkkoherra edustaa seur. linkissä kirkon kantaa: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/219010-kirkkoherra-pentti-tepsa-eri-mielta-pastori-marjaana-toiviaisen-kanssa-kirkko-ei-voi

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Martin Luther King nousi vastustamaan rotusortoa ja Puolassa monet papit menettivät henkensä noustessaan kommunismia vastaan. Natsi-Saksassa hirtettiin useita pappeja jne.

Papeilla on jopa velvollisuus nousta vastustamaan epäoikeudenmukaisuutta.

Antti Kantola

TIETYSTI papeilla on jopa velvollisuus nousta vääryyttä vastaan ja sitä vartenhan papit ovatkin - vääryyttä vastaan kylvämällä hyvyyttä so. oikeeta viljaa lusteen sekaan. Mutta viestiketjussa oli kyse nimenomaan ja vain poliisin vastustamisesta ja sitä muussa kuin omassa asiassaan; itse asiassa asiassa, josta ei vielä tiedä juurikaan mitään. Kristinuskon Raaatustakin ilmenee, että lähinnä sanallisesti ja hyvyyttä tilalle tarjoamalla vääryyttä vastaan taisteleminen on hedelmällistä rakentamista eikä anarkista tuhoamista. Poliisin työn estämisellä vain yllytetään muitakin senkaltaisille barrikaadeille. Semmoinen ei ole hyvyyttä vaan pahuutta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Kyllä, Martin Luther King nousi vastustamaan rotusortoa, mutta puheillaan halusi nimenomaan estää Amerikan mustaa väestöryhmää ryhtymästä väkivaltaisiin mielenosoituksiin. Eli siis laittomuuksiin.

Käyttäjän karikulmala kuva
Kari Kulmala

Silloin kun käännytyspäätös on lainvoimainen, ei kansanedustajan tule sen toteuttamista toimillaan vaikeuttaa. Kansanedustaja on lainlaatija, ei sen vastustaja.

Kirkon tai sen työntekijöiden tehtävä ei ole myöskään vastustaa oikeuden lallisia päätöksiä. Jos on vaikeuksia noudattaa voimassa olevia lakeja ja oikeuden laillisia päätöksiä, tulee siirtyä toisiin tehtäviin. Kirkon työntekijä edustaa aina edustamaansa työpaikkaa.

Antti Kantola

PASTORI Bonhoeffer ei yllyttänyt varsinaiseen vastarintaan, nöytti esimerkkiä oikeasta protestoimiseta, kuten Lutherkin. Bonhoeffer piti kokouksia, vaikka ne oli kielletty. Evankeliumia ei pidä olla julistamatta vain siksi, että valtaapitävä kieltää julistamisen. Vankilassa Bon kirjoitti virren 600 - hyvyyden voima voittaa - ja hänet tapettiin jossain vaiheessa.

Toimituksen poiminnat