AnttiVKantola1 Kyllä kansa tietää - enemmän kuin luullaan

Pohjois-Korea on avoimuuden mestari

  • Myanmari, etninen puhdistus
    Myanmari, etninen puhdistus

Pophjoiis-Korea kertoo avoimesti ja konkreettisesti sotatoimistaan naapureita ja Amerikkaa vastaan: Japani upotetaan mereen ja Amerikka muutetaan tuhkaksi.  Ja tämä on tätä päivää, 2000-lukua.

Myanmari näyttää avoimesti ja konkreettisesti etnisen puhdistuksensa tavoitteet: miljoona köyhää putsataan naapurimaihin. Rutiköyhä Bangladesh on joutunut vastaanottamaan heitä jo enemmän kuin tarpeeksi.  Nyt.      https://uutissuora.fi/uutiset/myanmar-etninen-puhdistus/                    

Venäjän sotaharjoitukset elokuusta jonnekin marraskuulle ovat avoimet medialle ja tarkkailijoille. Vaikuttavaa!        

Trump myös harjoittaa avoimutta, mutta​ aivan eri suuntaan.   Trump nostaa YK:ta jaloilleen. Sehän on ollut kontallaan jos johonkin suuntaan, ainakin turvallisuusneuvostonsa osalta, mun miälest.                                                                          http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005373179.html

Aamulehti ensimmäisenä median edustajana ilmoittaa avoimesti ja konkreettisesti siirtyvänsä sukupuolineutraaleihin ilmauksiin. Esimerkeiksi on heitetty: eduskunnan puhemies = eduskunnan puheenjohtaja, lautamies = lautaihminen, palomies = palohenkilö.

   Hmm ... avioliittoon vihitty ihminen se ja se ihminen sen  ja sen kanssa.  Entäs tasa-arvo palkka-asioissa? Nooh, "rintaliivejä käyttävät ihmiset  vaativat samaa palkkaa kuin niitä käyttämättömät".  Saksassa on helppoa, kun der ja die voidaan korvata das -ilmaisulla. Meidän täytynee lisätä kieleemme etuliitteet, ei kun yksi kaikille sopiva etuliite. Se voisi olla "ihminen", ihminen se ja se. Tai "homo sapiens" se ja se. Liian pitkä tuo, ehkä 1 sana riittäisi. Se ei ainakaan leimaisi toista toisen kustannuksella.  Eräs katolilainen poliitikkomme luonnehti Aamulehden ilmoitusta aprillipilaksi. Arvelen minäkin sitä sellaiseksi. Nimittäin en tiedä, että kukaan nainen olisi valittanut siitä, että häntä työnsä puolesta sanotaan "mieheksi", esimerkiksi eduskunnan puhemieheksi tai kirkkoherraksi.      

 

Miljoona kiintiöpakolaista.  

Mielestäni meidän pitäisi ottaa miljoona muslimipakolaista, ne jotka Myanmarista hätistetään Bangladeshiin. Kiintiöpakolaisina. Sopimuksella, että ei mistään muualta ketään ns. turvapaikanhakijaa sataan vuoteen. Sitoutuisimme kotouttamaan heidät hyvin. Vertaisiksi ja tasa-arvoisiksi katsoisimme heidät heti alkuunsa.

 

Puolipäiväinen eläkeläinen.

TV esitteli juuri naispuolisen ihmsen, joka pääsi postista eläkkeelle, mutta jatkaa puolipäiväisenä. Minulla on karvasta kokemusta siitä, että miespuolinen postilainen ei saa jatkaa postissa eläkkeelle päässeenä. Tasa-arvo ei vielä toimi Suomessa ja Postissa. 

Jerusalem, ikuinen kaupunki (Ei, Rooma ei suinkaan ole ikuinen, eikä kovin vanhakaan Jerusalemiin verrattuna;  ikuinen kaupunki tarkoittaa aina Jerusalemia ja kaikki tiet vievät ... Jerusalemiin, niin sodan kuin rauhankin tiet) https://www.israelprofetiassa.fi/34    

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat