Pohjois-Korea on avoimuuden mestari

Pophjoiis-Korea kertoo avoimesti ja konkreettisesti sotatoimistaan naapureita ja Amerikkaa vastaan: Japani upotetaan mereen ja Amerikka muutetaan tuhkaksi.  Ja tämä on tätä päivää, 2000-lukua.

Myanmari näyttää avoimesti ja konkreettisesti etnisen puhdistuksensa tavoitteet: miljoona köyhää putsataan naapurimaihin. Rutiköyhä Bangladesh on joutunut vastaanottamaan heitä jo enemmän kuin tarpeeksi.  Nyt.      https://uutissuora.fi/uutiset/myanmar-etninen-puhdistus/                    

Venäjän sotaharjoitukset elokuusta jonnekin marraskuulle ovat avoimet medialle ja tarkkailijoille. Vaikuttavaa!        

Trump myös harjoittaa avoimutta, mutta​ aivan eri suuntaan.   Trump nostaa YK:ta jaloilleen. Sehän on ollut kontallaan jos johonkin suuntaan, ainakin turvallisuusneuvostonsa osalta, mun miälest.                                                                          http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005373179.html

Aamulehti ensimmäisenä median edustajana ilmoittaa avoimesti ja konkreettisesti siirtyvänsä sukupuolineutraaleihin ilmauksiin. Esimerkeiksi on heitetty: eduskunnan puhemies = eduskunnan puheenjohtaja, lautamies = lautaihminen, palomies = palohenkilö.

   Hmm … avioliittoon vihitty ihminen se ja se ihminen sen  ja sen kanssa.  Entäs tasa-arvo palkka-asioissa? Nooh, "rintaliivejä käyttävät ihmiset  vaativat samaa palkkaa kuin niitä käyttämättömät".  Saksassa on helppoa, kun der ja die voidaan korvata das -ilmaisulla. Meidän täytynee lisätä kieleemme etuliitteet, ei kun yksi kaikille sopiva etuliite. Se voisi olla "ihminen", ihminen se ja se. Tai "homo sapiens" se ja se. Liian pitkä tuo, ehkä 1 sana riittäisi. Se ei ainakaan leimaisi toista toisen kustannuksella.  Eräs katolilainen poliitikkomme luonnehti Aamulehden ilmoitusta aprillipilaksi. Arvelen minäkin sitä sellaiseksi. Nimittäin en tiedä, että kukaan nainen olisi valittanut siitä, että häntä työnsä puolesta sanotaan "mieheksi", esimerkiksi eduskunnan puhemieheksi tai kirkkoherraksi.      

 

Miljoona kiintiöpakolaista.  

Mielestäni meidän pitäisi ottaa miljoona muslimipakolaista, ne jotka Myanmarista hätistetään Bangladeshiin. Kiintiöpakolaisina. Sopimuksella, että ei mistään muualta ketään ns. turvapaikanhakijaa sataan vuoteen. Sitoutuisimme kotouttamaan heidät hyvin. Vertaisiksi ja tasa-arvoisiksi katsoisimme heidät heti alkuunsa.

 

Puolipäiväinen eläkeläinen.

TV esitteli juuri naispuolisen ihmsen, joka pääsi postista eläkkeelle, mutta jatkaa puolipäiväisenä. Minulla on karvasta kokemusta siitä, että miespuolinen postilainen ei saa jatkaa postissa eläkkeelle päässeenä. Tasa-arvo ei vielä toimi Suomessa ja Postissa. 

Jerusalem, ikuinen kaupunki (Ei, Rooma ei suinkaan ole ikuinen, eikä kovin vanhakaan Jerusalemiin verrattuna;  ikuinen kaupunki tarkoittaa aina Jerusalemia ja kaikki tiet vievät … Jerusalemiin, niin sodan kuin rauhankin tiet) https://www.israelprofetiassa.fi/34    

AnttiVKantola1
Turku

Kannatan vakauttamista sellaiseen systeemiin, että hallitus aina tulisi muodostumaan vähintään KOLMESTA (ei siis vain kahdesta) suurimmasta puolueesta, sillä esim. sirpalepuolueet, yhdessä ja yksittäin, vaikuttavat enemmän kuin pari suurta puoluetta oppositiossa. Siinä demokratia ontuu. Nimittäin kun kaksi isoa puoluetta on oppositiossa - se on puolet kansasta, eikä tällöin ole kunnon demokratiaa tai kansanvaltaa. Arvostan Sauli Niinistöä, Suomen moraalisena selkärankana. Sipilän hallitukselle toivotan siunausta, niin että ay-maailma saadaan ymmärtämään yhteiskuntasopimuksen välttämättömyys siinä, että enemmiltä leikkauksilta vältyttäisiin. Kreikan ajoi alas EU:n vaatimat leikkaukset, vaikka kriisin (kuten Suomessakin) taustalla on vahingolliset palkankorotukset vv. 2000-2008; se tekee jopa 20%. Elämme globaalissa maailmassa, jossa emme voi vain itseämme ajatella, vaan maailman ja kotimaan hätä vaikuttaa meidänkin talouteemme nopeasti. Tavoittelemme elintasoa, mutta muualla toivotaan edes elatusta ja vaatteita - melkein nälkäpalkalla toimitaan, joten kilpailukykyämme täytyy kaiken aikaa korjailla. Lihavat vuodet eivät ehkä enää palaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu