AnttiVKantola1 Kyllä kansa tietää - enemmän kuin luullaan

Tulevaisuudessa presidentti tuontitavaraa?

DEMARIAKNSANEDUSTAJATAR haluaisi tuottaa presidentin kaukomailta tai naapurimaasta. Ymmärrän jos ruotsalainen tai venäläinen, mutta että täkäläin en ja vieläpä kansanedustaja. Suomi 100 vuotta ja rupeammeko jo haikailemaan takaisin naapurien hallittaviksi? No, onhan meille kerran huudettu kuningas Saksasta (Friendlich Karl 1918) ja kerran määrätty poikkeuslailla, joten sopinee joukkoon sekin erikoisuus, että voipi olla ulkolaine nsyntyperä tai syntyperä tuntematon. 

Presidenttimme taitaa olla ainoa "tuote", jonka täytyy olla Suomessa valmistettu - onko liikaa pyydetty, että tämä kansanperinne säilytettäisiin, edes senverran kulttuuriperintöämme ja isänmaallista itsetuntoa? 

 

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/232005-kansanedustaja-pilvi-torsti-esit...

 

PERUSTUSLAKIIN usein vedotaan, kun joku esitys tahdotaan torpata, mutta sitten kun itse esittävät jotain uutta erikoista, niin sittenpä perustuslaki onkin vain sitä varten, että sitä muutettaisiin. Niinkuin nyt sitten 54§ on muka vanhentunut.  Kun kansamme itsenäisyys täyttää toiset sata vuotta, häpeämme ehkä metsäläisyyttäme ehkä jo niin paljon, että pre4sidenttiehdokas EI saa olla syntyperäinen suomalainen. Varmaankin kohta aletaan tulkitsemaan perustuslakia siten, että kaksoiskansalaisuus suositeltavaa, kun presidenttiehdokkaista on kyse.  Näillä mennään vielä sentään, ilman korostuksia  ...

PERUSTUSLAKI §54 

"Tasavallan presidentin valinta

Tasavallan presidentti valitaan välittömällä vaalilla syntyperäisistä Suomen kansalaisista kuuden vuoden toimikaudeksi. Sama henkilö voidaan valita presidentiksi enintään kahdeksi peräkkäiseksi toimikaudeksi.

Presidentiksi valitaan ehdokas, joka saa vaalissa enemmän kuin puolet annetuista äänistä. Jos kukaan ehdokkaista ei ole saanut enemmistöä annetuista äänistä, toimitetaan uusi vaali kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan välillä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän TimoKRisnen kuva
Timo Rsnn

Presidentin pitää tulevaisuudessakin olla kantasuomalainen.Ei ole mitään mieltä laittaa suomalaisten asioita hoitamaan henkilö,jolle suomalaiset ovat yhdentekeviä. Kansanedustajaksi tai ministeriksi kelpaa jo mikä- ja kuka tahansa.Ei tarvitse olla edes rehellinen tai järjissään.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Mikähän motiivi on näillä jotka haluaa ulkomaalaiset "johto"paikoille?

Käyttäjän JoonasViitanen kuva
Joonas Viitanen

Olen sitä mieltä että presidentin tulee olla suomalainen, ehdottomasti. Ei siinä ole mitään tolkkua että jokin täysin eri maalainen ja kulttuurin edustaja olisi presidenttinämme.

Toimituksen poiminnat