AnttiVKantola1 Kyllä kansa tietää - enemmän kuin luullaan

Winston Churchill ja Donald Trump jäämässä yksin viisaudessaan

Sir Winston Churchill on tiettävästi maailmansotaan liittyen varoittanut, 

että myönnytyspolitiikka on krokotillin ruokkimista, toivoen, että se syö sinut viimeisenä.

 

"Trump ilmoitti odotetusti ydinsopimuksesta irtautumisesta – Iranin presidentti vastasi kovin sanoin:               Aikoo kaksinkertaistaa panostuksensa peloteaseisiin ja laajentaa ohjusohjelmaansa​"

 

https://yle.fi/uutiset/3-5411406​  IRAN YLPEÄNÄ ESITTELEE pitkän matkan ohjustaan 

 

Niinpä niin. Kun Trump ei myönny ylimalkaiseen tulkinnanvaraiseen sopimiseen krokotiilin kanssa, niin krokotiili uhkaa jopa tuplata ja laajentaa ohjusohjelmansa, jotta maailma pelkäisi entistäkin enemmän. Juuri tällaisesta Churchill varoitti, mutta vain Trump näyttää ottavan varoituksesta opikseen, eikä petä maailmaa huonolla sopimuksella. (Tosin Trump on todennut hyväksyvänsä kyseisen sopimuksen, jos siihen tehdään selventävät täydentävät korjaukset.) 

Kun ottaa huomioon, että seksilehdestä tuttu kustantaja lupaa ison palkkion sille, joka löytää (keksii?) hyvän Trump-skandaalin - voin vain todeta Mauno Koiviston lailla, että media toimii kuin sopulilauma; valtavirta vie.

Mutta näin on, että krokotiili kasvaa kaiken aikaa - aika on tuon terroristimaan puolella. Jottain tarttis tehrä.          

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005406879.html

SUOMI ON harvinaisen viisas tässä ydinasiassa: https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005398887.html

MINÄKIN kysyisin, että miksi ihmeessä USAn pitäisi, kun mikään muukaan maa ei allekirjoita! Nimittäin mikään ydinasemaa, joita tietenkin asia nimenomaan koskee tietenkin. Mitäs asettomat sopimaan siitä, etteivät käytä aseita.                                                                                                                                                                                                                                                                                                      POHJOIS-KOREA & IRAN  tekevät tiivistä yhteistyötä mannertenvälisten ydinkärkiohjusten kehittämisessä!               https://yle.fi/uutiset/3-6490777 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Iran on iso ja historiallisesti merkittävä maa ja varsin ylpeä sellainen ja se katsoo arvolleen sopivaksi hankkia itselleen ydinaseen, koska muillakin sellainen on jo. Siksi USA:n ja Israelin öykkäröinti tässä asiassa ärsyttää Iranin johtoa suunnattomasti.
Ei ydinaseiden leviämistä enää voida estää. Jopa piskuinen Suomi on valmis ottamaan sellaisia alueelleen ainakin taktisina "kevyt"-versiona.
Akseli USA-Israel-Saudi-Arabia hakee nyt vain syytä ja perustetta itselleen hyökätä "ennaltaehkäisevästi" Iraniin. Syyt ovat todellisia, mutta eivät ihan riittäviä sodan aloittamiseen. Eurooppalaisten Nato-kumppanien taivuttaminen tähän sotaretkeen ei onnistune, joten lisävoimaa haetaan sunni-arabivaltioista ehkä jopa Turkista, jos sille luvataan vapaat kädet kurdien suhteen.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

"Jopa piskuinen Suomi on valmis ottamaan sellaisia alueelleen ainakin taktisina "kevyt"-versiona."

Mihin perustat tämän väitteen? Ydinsulkusopimuksen irtisanomista ei tietääkseni ole kukaan Suomessa ehdottanut.

Antti Kantola

Toistan siis. Elikkäs Suomi ei allekirjoita ydinsulkusopimusta, vaikka arvostaa rauhaa, sillä sopimuksen vahvistus olisi se, että ydinasemaat sen ensin allekirjoittaisivat. On hölynpölyä ja jopa vaarallista uskottelua se, että sivulliset ja vain sivulliset allekirjoittaisivat. Helppohan on luvata olla käyttämättä ydinasetta, kun ei sitä edes ole. Aivan liian yksinkertaista. https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005398887.html

Lainaus:
HS Ulkomaat
Ulkoministeri Soini onnittelee Nobel-voittajaa, järjestön ajamaa ydinaseiden kieltosopimusta Suomi ei silti allekirjoita – ”ongelmallista, että itse ydinasevallat eivät ole mukana”
Ulkoministeri Soinin mielestä on riski, että uusi ydinaseiden kieltoon tähtäävä sopimus on vaihtoehtoinen raide vanhalle sopimukselle, johon myös ydinasevaltiot osallistuvat. Se voi viedä siltä voimaa ja uskottavuutta, hän katsoo.

Antti Kantola

"Iran on iso ja historiallisesti merkittävä maa ja varsin ylpeä sellainen ja se katsoo arvolleen sopivaksi hankkia itselleen ydinaseen, koska muillakin sellainen on jo."

Meedo-Persialla ja Persialla on ollut ikää paljonkin, mutta Iran on varsin nuori, tämä islamilainen valtio. Eikä ydinase sovi islaminuskoon laisinkaan. USA ei ole uskonnollispoliittinen valtio, joten sen valtiomuoto ei sodi asiaa vastaan.

J.Borgman, oletkohan todella sitä mieltä, että ydinase pitää hankkia, koska se on ajan tyyli, on muodissa eikkäs kun kaikki muutkin pukeutuvat siihen???

Toimituksen poiminnat