AnttiVKantola1 Kyllä kansa tietää - enemmän kuin luullaan

Itävalta radikalisoitui

Tietosanakirja Wikipedia:

"Itävallan historia vuoden 1918 jälkeen alkaa Itävalta-Unkarin jakamisesta. Radikaalinationalistit olivat vähälukuisia tai, kuten Adolf Hitler, muuttaneet Saksaan."

NYT radikaalinationalistit saivat murskavoiton Itävallassa. Adolf Hitler ikäänkuin palasi Itävaltaan ja pyrkii johtamaan sitä maata. Nyt mielestäni Euroopan täytyisi olla aika lailla tiukempi maahanmuuttopolitiikassaan, jotta peruseurooppalaisten radikalisoituminen ei kasvaisi vahingollisiin mittoihin. Olen yllättynyt siitä, että Halla-aho ja Huhtasaari hurraavat Itävallan vaalivoittajille. Kun ratsastetaan yhden ainoan asian turvin - se on populismia, eikä tiedä hyvää.  

Kiihkomielisyys on väärin sikälikin, että mikään kansa ei pärjää yksin, vaan kovasti ollaan toisistaan riippuvaisia ja väistämättä muutinkin tulevat sekoittumaan kansallisuudet.  Hyvä esimerkki on Halla-aho itse. Hän, jos olisi ministeriksi otettu, olisi jäänyt Brysseliin (vaiko Luxemburgiin?), johtaen sieltä käsin puoluettaan ja puolueen ministeritoimintaa. Siis EU-keskeisyyden hän katsoi käytännöllisimmäksi tavaksi, vaikka vastustaa EU:hun kuulumistamme. Käytännössä hän näyttää kannattavan Euroopan Yhdysallat -ajatusta. Ei sen puoleen, mä näen asian vähintäänkin funtsimisen ja kansanäänestyksen arvoisena.

"Yksi asia riittää", tokaisi kuulemma Halla-aho ja tarkoitti kai radikaalipuolueiden voittoa kriittistä maahanmuuttopolitiikkaa valkeana ratsuna pitämällä. Näin hän tekee Perussuomalaisista yhden asian puolueen, mikä synnyttää toki radikalismia ja äänestysvilkkautta - mutta ei viisasta yhteisten asiain hoitoa.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän JukkaTuunanen1 kuva
Jukka Tuunanen

Keitä ovat radikaalinationalistit? Kurzin puoluetta äänesti joka kolmas itävaltalainen. He siis ovat radikaalinationalisteja. Meillä Pohjois-Karjassa demarit ja keskusta saa yleensä eduskuntavaaleissa kumpikin noin 30% kannatuksen. Onko siis Pohjois-Karjala radikaalidemareita vai radikaalikepulaisia.

Antti Kantola

Mitä mahtanet tarkoittaa? Ei kannatuksen määrä ainakaan tarkoita radikaalisuutta. Sauliakin tuntuu tukevan jatkamaan presidenttinä lähes 4 miljoonaa kansalaista, eikä hän radikalisoitunut ole. On hyvä, että demarit ja keskusta saavat paljon kannatusta,mm. Pohjois-Karjalassa, kuten toteat saavan, mutta eivät hekään radikaaleja ole.

Minä tarkoitin wikipedian lailla radikaalinationalisteilla Adolf Hitlerin tyylistä yltiömäistä asennetta oman edun ajamisessa niin, että vierasperäisempiä määrätietoisesti sorretaan. Eikä pidetä suotavana, että maan rajojen sisälle tulee lisää ulkopuolelta. Se on vaarallista eristäytymistä ja nurkkakuntaisuutta, kun kuitenkin ollaan hyötymässä kaiken maailman tuotannosta edullsiempaan hintaan kuin mitä itse kyettäisiin tuottamaan. Radikaalinationalismi on oman edun tavoittelemista vieraiden kustannuksella ja tietenkin siinä on perustana se, että olemme parempiarvoisia kuin muut.

Juha Hämäläinen

Näkee kuinka vähän olet maailmaa nähnyt. Reagoit järjellä käsiteltävään asiaan vellovilla tunteilla.

Kun näkee massamuuton ongelmat maailmalla asuessa niin on ilmiselvää, että tuo ilmiö on pysäytettävä ajoissa. Se ihmisvirta on vasta aluillaan eikä sille ole mitään oikeutusta. Typerintä on sotkea tähän 30-luku ja natsit. Sellainen vertaaminen kertoo sepittäjän olevan pihalla sekä nykypäivästä että menneisyydestä. Tämä sekoilu on kovin yleistä jopa ns älymystöpiireissä.

Antti Kantola Vastaus kommenttiin #7

Juha Hämäläinen, oletko todella niin ulapalla, että luulet natsiasian olevan menneisyyttä. Ainakin Itävallassa se tekeepi tuloaan, seuraapa hieman vaalituloksia. Massamuuttoonko ei ole oikeutusta? Hätä ei lue lakia, esim. Bangadeshin naapurimaasta pakeneminen on pakon sanelema juttu. Mitä Suomeen tulee, niin tänne ei ole massamuuttoa, vaan yksilöllisesti tutkitaan tulijatapaukset. On vain 1 Maa, globaali.Sitäpaitsi, niin kuin Saksa tarvitsee välttämättä turkkilaisia töitä tekemään, kun on sitä elämäntapatyöttömyyttä, niin alkaa meilläkin silleen olla. Mutta pitää myös arvostaa tulijoita. Tiukkana pitää kuitenkin alkaa olla siinä, että terroristit seulotaan pois. Ajattelen sitä lähinnä siksi, että radikaalit imaamit eivät mielestäni saa tulla tänne kiusaamaan muslimeja ja värväämään heitä.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Myös v. 2008 itävaltalaiset äänestivät väärin. Pitäisikö Itävalta nytkin pistää siitä boikottiin ? Oppisivat äänestämään oikeita puolueita. Eihän se käy, että ihmiset äänestävät kuten haluavat !

Antti Kantola

Saat äänestää kuten tahdot. Äänestämisellä on kuitenkin seuraukset. Esimerkiksi Katalonia ajaa itsensä melkein umpikujaan. Vajaa puolet heistä äänesti, mutta ikävyyksistä joutuu kärsimään koko Katalonian väestö.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Radikaali? Itävallan pyrkimys palauttaa omaa määräysvaltaansa vaikkapa suhteessa Eurooppaan suuntautuviin isoihin siirtolais-/pakolaisvirtoihin on yhtä radikaalia kuin täysmaidon juominen. Itävaltalaiset alkavat vain entistä selkeämmin tehdä sitä, mitä on aina tehty, mutta jota maailmaa parantava ja progressiopakkomielteinen suvaitsevaisto ei suvaitse.

Pekka Iiskonmaki

Itävallan kansa on herännyt todellisuuteen ja poliittinen tuulikukko on kääntynyt.

Nyt olisi Suomessa jollekin tilaus samanlaisesta ryhtiliikkeestä-

Verotus on jo tuhonnut Suomen talouden, mutta jotain voidaan vielä pelastaa.

Antti Kantola

Verotusko pilannut talouden? Tarkoitatko palkkalaiselta verottamista vaiko työnantajalta? Meinaatko, että julkinen sektori pitäisi rahoittaa aina vain lainanotolla? Vai poistaisitko julkisen sektorin: poliisi, armeija, terveyskeskukset, vanhainkodit, koulut, päiväkodit - ainakin toimeentulotuen ja pitkäaikaissairaiden rahoittamisen? Mitä Itävaltaan tulee, niin sille voipi käydä kaltoin kuin Katalonialle tai Englannille. Yltiöpäisyys on aina tuhoisaa, sen suomalaiset varsin tietävät. Koetettiin sitä suursuomeakin tehdä, mutta siitä on viisastuttu. Enää ei hyökkäillä, mutta liittoudutaan tereiden demokratioiden kanssa.

Pekka Iiskonmaki

#14
Korkea verotus on syönyt työmoraalin. Minä ymmärrän.

Miksi pitää painaa niska limassa, kun nettopalkallaan ei tule toimeen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Sorrertaanko vierasperäisiä jos ei makseta täysihoitoa Suomessa?

Timo Ala-Harja

Siltä se tuntuu tai sitten aletaan inistä jostain ihmeen impivaarasta nimittäin nämä hyvät empaattiset ihmiset.

Marko Parkkola

Äänestäminen on jo radikalismia kulttuurimarxistien sanakirjassa :D

Lasse Sandberg

Väitätkö aivan oikeasti, että Itävalta radikalosoitui yksissä vaaaleissa. ÖVP on 1945 perustettu Itävallan Kansanpuolue, jolla on aina ollut kansan vankka tuki ja ollut monella vuosikymmenellä sodan jälkeen hallituksessa. Kannatus oli näissä vaaleissa vaan suurempi, mikä osoittaa itävaltalaisten kyllästymistä maahanmuuttajiin Lähi-Idästä ja varsinkin näiden järjettömiin vaatimuksiin. Itävallan kansa äänesti näissä vaaleissa täysin oikein. Yritä Antti Kantola elää asian kanssa.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Tuosta populismista... kumpi sitä on, se että luvataan hoitaa yksi asia kuntoon ja tehdään sille oikeasti jotain. Vai se että luvataan sitä mitä kulloinenkin kuulija haluaa kuulla? Esim. #Koulutuslupaus

Antti Kantola

Kysymyksenasettelusi on hyödytön ja silkkaa provokaatiota. Hallituksen on Eduskunnan valvovien silmien alla hoidettava kaikki eteen tulevat asiat - vain yhteen katsominen on tuhoisaa, sillä kaikki riippuu kaikesta. Muuten, oletko todella sitä mieltä, että hallitus tekee mieliksi? Mun miälest ei, vaan Eduskunnan syynättävänä lähes kaikki on. Ja sikäli kuin olen seuraillut, ei hallitus mielistele edes oppositiota. TÄRKEIN asia hallituksen taholta on luoda kasvun edellytyksiä. Toinen samanarvoinen haaste on saada valtava työttömyys erityisesti idässä ja pohjoisessa kompensoimaan valtavaa työvoimapulaa Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla. Kolmas tuiki tärkeä asia olisi mielestäni katsoa sote-uudistus sellaiseksi, että varmasti eivät rahat lopu kesken. Viime mainittu pointti on suurin ja vaikein haaste ja tällä hetkellä ei hyvältä näytä, vaikka toisin vakuutellaan. Lääkärikäyntien ja hoitojen hinnat helposti karkaavat, kun pörriäistetään eikun pörssitetään palveluala.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Vaalien alla kuullut puheet myös "vanhoilta puolueilta" ei oikein kuitenkaan toteudu sitten kun päässään sinne hallitukseen. luvataan taivaat ja maat ja koulutuslupaukset ja 100 000 työpaikkaa ja mitä näitä nyt on ollut...

Toimituksen poiminnat