AnttiVKantola1 Kyllä kansa tietää - enemmän kuin luullaan

Valtakunnanoikeuteen

Aiheeseeni liittyvä likki: https://www.verkkouutiset.fi/brittilehden-mukaan-suomi-aikoo-aiheuttaa-e...

Mikko Kärnä, kansanedustaja, onnitteli Kataloniaa itsenäisyydestä ja maailman lehdistö nyt luulee, että Suomi tunnusti Katalonian olemattoman itsenäistymisen. Tuommoisen aiheuttamisesta mielestäni voisi joutua valtakunnanoikeuteen. Suomalaisen demokratian, oikeuskäsityksen ja juridiikan pohjalta ei voi ajatella edes itsenäistymisneuvottelujen pohjaksi Katalonian yksipuolista itsenäisyysjulistusta, etenkin kun noin puolet katalonialaisista haluaa pysyä espanjalaisina. Kun lehdet nyt arvelevat, että Suomi haluaa repiä EU:n maat pieniksi  itsenäisiksi palasiksi ja siten romuttaa Unionin - tämä kenties jopa tahallinen Twitter-heitto on  mitä vakavin virhe ja todellakin siinä on mielestäni rikoksen leima. Jos on pakkomielle onnitella, niin voipi sitten anonyymisti tahi miten vain muulla tavoin kuin Eduskunnasta käsin. On se mun miälest "maanpetos", se että antaa ymmärtää Eduskunnan olevan mukana onnittelemassa yksipuolisesta itsenäisyysjulistuksesta. Onneksi en ole tuomari ja hyvä, etät Kärnä on vain 1/200 

"”Suomi voi olla ensimmäinen maa, joka tunnustaa virallisesti Katalonian aseman osavaltiona. Liike voi saattaa pohjoismaisen valtion törmäyskurssille EU:n kanssa”, brittitabloidi Express uutisoi"

MUTTA Suomihan ei missään tapauksessa tule edes harkitsemaan Katalonian tunnustamista itsenäiseksi valtioksi tuon yksipuolisen julistuksen pohjalta. Jos se niin tekisi, tekisi se vääryyttä espanjalaisille Kataloniassa, ainakin noin puolelle heistä.  Kyllä EU-maata antavat tukensa yhtenäiselle Espanjalle, eivät kapinallisille.                                        Vaikka tunnen oloni mukavaksi varsinaissuomalaisen vaurauden keskellä, en ajattele, että meidän täytyisi itsenäistyä täysin. Ei, vaan kyllä suon mielelläni vaurautemme koituvan mahdollisimman paljon muunkin Suomen hyväksi. Sitäpaitsi, yhdessä voimme enemmän, yhteistyössä on voimaa. Toki hieman harmittaa se, ettei mun Turku ole enää koko Suomen pääkaupunki. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (47 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Skotit samoilla linjoilla:

http://www.thenational.scot/news/15625270.This_cou...

Katalaaniksi kääntämässään blogissa Kärnä myös kertoo, että Katalonian itsenäisyyden tunnustus olisi Suomen hallitusohjelman mukaista.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Suomen valtio tuskin lähtee Kärnän viitoittamalle tielle. Niin Katalonian kuin Skotlanninkin mahdollinen irtautuminen itsenäiseksi valtioksi on niiden sisäinen asia. Keskustapuolueen Kunnon Kapteeni Svejk on seikkailuissaan päätynyt eduskuntaan ja on niin terhakas säntäilijä, että Jaroslav Hasek olisi kateellinen. Antti Kantolan uumoilema valtakunnanoikeuteen joutuminen olisi itse asiassa veijaritarinan upgrade. Päähenkilön sotilasarvo on uudessa versiossa sotamiehen sijasta kapteeni ja tavallinen sotaoikeus on muuttunut valtakunnanoikeudeksi. Hasekin Svejk oli syytteessä ja tuomioksi kaavailtiin hirttotuomiota mutta Kapteeni Svejk voi huokaista helpotuksesta, maailma on muuttunut.

Rannikko-Pohjanmaa on työllisyysasteeltaan hyvissä lukemissa, BKT/capita antaa taloudellisia edellytyksiä emämaasta iratutumiselle. Maakunnalla on oma maakuntaliitto ja maakunnan asujaimiston enemmistö on ruotsinkielistä. Maakunta on kuulunut Ruotsiin useita satoja vuosia - huomattavasti kauemmin kuin Venäjään tai Suomeen. Maakunnan asukkailla on oma kulttuurinsa, jonka ominaispiirteisiin kuuluu mm. korttipeli Pidro ja cirkelpjäxor.

Jään mielenkiinnolla odottamaan Pohjanmaan irtautumisvaiheita. Kärnä antanee julkilausuman på Närpesiska, missä hän antaa varauksettoman tukensa pohjalaisille vapaussankareille ja heidän pyrkimykselleen.

Antti Kantola

"Katalaaniksi kääntämässään blogissa Kärnä myös kertoo, että Katalonian itsenäisyyden tunnustus olisi Suomen hallitusohjelman mukaista"

Just joo, hallituksemme tiesi tästä ja kirjasi myötätuntonsa ohjelmaan, haha.
Eihän tässä mitään itsenäisyyttä ole. Eräs vallanhaluinen kopla tai henkilö Kataloniassa vain päätti kannatuttaa suosionsa laajuuden tai pienuuden. Yllättävän pieneksi jäi vaali-innostus. "Hallitusohjelman mukaista", siis Suomen hallitusohjelman. Jos Kärnä on tolleen tulkittavasti twiitannut, niin onpa hän pahasti mokannut. Tai ehkä tämä on tulikoe, pääsykoe halla-aholaisten joukkoon - levoton mielikuvitukseni keksii.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Wikipediassa ollaan päästy samaan seuraan mm. Venezuelan, Etelä-Ossetian ja Pohjois-Korean kanssa:

"At the same time, some entities have expressed interest in recognition. An MP from Finland's ruling party Centre Party plans to hold a vote and debate on the motion in parliament. An MP in Argentina also expressed interest in debating and voting on the measure in their parliament.[81] Venezuela and North Korea have recently spoken out in supporting Catalan sovereignty but have so far not formally expressed recognition.[82] Abkhazia and South Ossetia have expressed interest in considering the recognition of the Catalan Republic if they receive such a request from Catalonia."

https://en.wikipedia.org/wiki/Catalan_Republic_(2017)

En ole sitä mieltä että Kärnää pitäisi oikeuteen panna mutta ihmettelen, jos pääministeri ja eduskuntaryhmänsä ei harjaa tätä kunnolla sekoilustaan, tai jos sellaista ei edes vaadita.

Antti Kantola

Jos eivät "harjaa", niin outoa se olisi, silleen jättäminen. Vähintäänkin pitäisi hallituksen ja / tai Eduskunnan raamittaa, millä edellytyksillä esim. Katalonia voisi saada oikeasti itsenäisyyden ja EU voisi tunnustaa sen.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #5

Kanki "harjasi", ei kuulemma aihetta enempään:
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005427626.html

Ilmeisesti ryhmän mielestä Kepun kannatus ei vielä ole tarpeeksi alhaalla niin antaa Kärnän riehua.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #6

Kanki ei harjannut, "vihjaisi" vain. Ei ollut pokkaa harjata kunnolla.

Kärnä saa vielä rangaistuksen; ennustan, että Väyrynen ottaa hänen paikkansa.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero Vastaus kommenttiin #10

Ennustaja tuohon tuskin tarvii olla. Väyrynen on todennut, palaan keväällä eduskuntaan jos en tule valituksi presidentiksi. Kärnältä ehkä pientä panikointia.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #12

Ennustan, että Väyrynen ei tule valituksi presidentiksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Federalistit= demokratianvastaiset.

Käyttäjän saaristo kuva
Henry Björklid

Naulan kantaan!

Federalistit= demokratianvastaiset, kansansa ja itsenäisyytensä myyjät

Henry

Käyttäjän saaristo kuva
Henry Björklid

Jotkut eivät näytä tajuavan, että Anjalanliitosta oli pitkä matka itsenäisyyteen.
Tai, että Schauman oli terroristi jne.

Tosin toivon, että verenvuodolta vältytään, kun käydään eri itsenäisyystaisteluita: Esimerkkinä vaikka tsaarin joukkojen hakattua suomalaisia, kun keräsivät suurta adressia..., eiku kun katalaanit halusivat pitää neuvoa antavan äänestyksen. Niin, eikä kyseessä olleet tsaarin kätyrit vaan "sisäisen asian" Espanjan väkivaltakoneisto.
Anteeksi, sekoitin vähän asioita. ;)

Henry

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

#9: "Anteeksi, sekoitin vähän asioita. "

Älä suotta pyytele anteeksi. Olemme tottuneet tähän tavaramerkiksesi muodostuneeseen tapaan lähestyä valtiollisia ja poliittisia asioita.

Käyttäjän saaristo kuva
Henry Björklid

No, mulla on vain periaatteita. Älkää antako niiden sekoittaa historiantuntemustanne. ;)

Henry

Antti Kantola

"kun katalaanit halusivat pitää neuvoa antavan äänestyksen."

Mitäs Henry nyt satuilee neuvoa antavasta äänestyksestä. Kohtalokas virhehän - jonka vieläkin voisi siivota, jos tahtoisi - oli yksipuolinen julistautuminen irralliseksi ajopuuksi. Kansanäänestys olisi nimenomaan neuvoa-antava olla vain. Neuvottelujen pohjaksi niin Kataloniassa kuin muualla Espanjassa.

Meidän itsenäisyyden hyväksyi Neuvostoliiton väliaikainen hallinto. Leninin virkamiehiä he.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Ehkä valtakunnanoikeus on nyt kuitenkin tässä tapahtuneessa liioittelua.
Pesu, huuhtelu ja harjaus - emmehän ole Espanjassa, emmehän?

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

" Etenkin kun noin puolet katalonialaisista haluaa pysyä espanjalaisina. "

Ilmeisesti noin puolet ovat juuriltaan espanjalaisia ja haluavat pitää kiinni katalonian vapautuneesta ilmapiiristä ja kulttuurista. Unohtamatta katalonien muitakaan rikkauksia.

Madridilla ilmeisesti ei ole vastaavaa tarjottavana.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Lähinä ihmetyttää nämä Espanjan perustuslainmukaisuutta vaativat suomalaiset jotka eivät edes hämmentyneet kun Suomessa käveltiin oman perustuslain yli euron käyttöönotossa jossa Suomen valuutta markka hävitettiin perustuslaista pelkällä pääministerin ilmoituksella. Kovin on valikoivaa tämä perustuslain noudattaminen omien intressien mukaisesti.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Valikoivalla tarkoittanet, että koska Suomessa olisi (sinun mukaasi) pitänyt noudattaa perustuslakia niin myös Espanjassa pitäisi. Vai miten tämä valikoivuus nyt menee?

Oikeastihan Katalonian äänestyksellä ja Euron käyttöönotolla ei ole monenkaan mielessä mitään tekemistä keskenään, paisi ehkä Makkosen.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Makkosen mielestä (eilen ja varmaan tänäänkin) koko soppa on EU:n ja erityisesti Euron syytä. Eikös Makkosen pitäisi nyt olla kiitollinen Eurolle. Sehän saa Makkosen ajatusmaailmassa hyvää aikaan. Krim ja Itä-Ukrainakin jos muistan oikein ovat Makkosen mielestä EU:n vika. Kuten tietysti tämäkin kommentti. Eilen tosin voitin viiden viinilasin vedon Makkosen ansiosta.

Antti Kantola Vastaus kommenttiin #19

Ruotsikin tulee kohta euroon, sillä se ei pärjää enää kruununsa kanssa. Liittoutuminen on "pakollista" myös finanssimaailmassa.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

#16

Makkonen ihmettelee jälleen kerran omiaan. Eduskunta äänesti Euroon siirtymisestä ja myönteinen kanta oli enemmistönä. Asiassa ei tarvittu määräenemmistöä, pelkkä enemmistön kanta oli käsiteltävän asian ratkaisuperuste.

"Eduskunnassa ratkaiseva äänestys oli 17.4.1998, jolloin äänestettiin hallituksen 24.3. antamasta tiedonannosta. Myönteinen kanta voitti lukemin 135-61, tyhjiä oli 1 ja poissa 2."
http://www.kysy.fi/kysymys/ketka-ajoivat-suomen-eu...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Eduskunta äänesti Euroon siirtymisestä"

Niin tätä äänestystä ei löydy mistään.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #21

Juurihan minä laitoin linkin kommentissa #18, sitä pitää klikata.

Linkissä mainittu lähde: Mitä missä milloin kansalaisen vuosikirja 1999. - Otava, 1998

Vaikka sinulta puuttuu tietämys asiasta, se ei estä sinua narisemasta turhasta.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #23

Makkonen: Tässä vielä Eduskunnan istunnon pöytäkirja, josta äänestys ja sen tulos ilmenee:
https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Poytakirja/Docum...

Tämänkin etsimiseen kului vajaa minuutti.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #23

"juurihan minä laitoin linkin kommentissa #18"

Linkissäsi ei ollut mitään eduskunnan päätöstä tai edes keskustelua aiheesta.

Käyttäjän saaristo kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #26

Jarmo!
Jutun clou oli se, että homma vietiin läpi tiedonantona.
Nythän oli niin, että edes hallituksessa ei ymmärretty tämän tiedonannon merkitystä. Tämän ymmärsi vain Lipponen/Niinistö ja muutama muu sekä valmistelevat virkamiehet. Tämä selvisi hyvin myöhemmissä haastatteluissa.
Tämän jälkeen se vietiin eduskuntaan edelleen tiedonantona. Mitään keskustelua aiheesta ei syntynyt, kun tiedonannon todellista sisältöä ei ymmäretty/tiedonantoa ei luettu, vaan tiedonanto nuijittiin sellaisenaan läpi.

Myöhemmin, kun politikot ymmärsivät vihdoin mitä olivat tehneet, eivät uskaltaneet julkisesti myöntää, etteivät mitään olleet ymmärtäneet ja näin syntyi tämä tämän päivän "konsensus-hiljaisuus".
Nyt €uroa puolustavat riekkuvat aiheesta mallia 'kyllä se oli eduskunnassa'.

Henry

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #29

"Mitään keskustelua aiheesta ei syntynyt, kun tiedonannon todellista sisältöä ei ymmäretty/tiedonantoa ei luettu, vaan tiedonanto nuijittiin sellaisenaan läpi."

Väitteesi siitä, että tiedonannon todellista sisältöä ei ymmärretty on väite, joka vaatisi perusteluja. Euroon liittymisestä käytiin 1990-luvulla vilkasta yhteiskunnallista keskustelua. Väitätkö siis, että eduskunnan enemmistö ei lukenut lehtiä ja eduskunnassa he pitivät kuulosuojaimia asiasta käydyissä neuvotteluissa/väittelyissä? Vai väitätkö, että he eivät ymmärtäneet asiaa mistä he väänsivät eduskunnassa?

Väitteesi siitä, että tiedonanto nuijittiin sellaisenaan läpi ilman äänestystä on valetta. Eduskunnassa Perjantaina 17 päivänä huhtikuuta 1998 suoritetussa äänestyksessä enemmistön kanta voitti.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #26

Koeta Jarmo, jos osaisit klikata kommentissani #25 olevaa linkkiä, jossa on eduskunnan pöytäkirja. Keskustelun laineet löivät aikanaan korkeina.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #32

Tietääkö Ilkka Siren kuinka perustuslakeja lain mukaisesti muutetaan?

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #36

Olen tenttinyt 1980-luvulla Jaako Nousiaisen kirjan "Suomen poliittinen järjestelmä", joten olen perehtynyt asiaan jo joku aika sitten.
Oletko sinä puolestasi oppinut klikkaamaan linkkiä?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #37

Jos olet tutustunut lainsäädäntötyöhön niin varmasti tiedät ettei perustuslakeja pääministerin tiedonannolla muuteta. Perustuslakeja voidaan muuttaa nopeutetussa järjestyksessä jolloin tarvitaan 5/6 enemmistö tai sitten kahdessa peräkkäisessä eduskunnassa joissa tarvitaan 3/4 määräenemmistö.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #38

Euroon siirtyminen toteutettiin lainmukaisessa järjestyksessä. Oikeuskanslerilla ei ollut huomautettavaa asian käsittelyn lainmukaisuudesta.

"Oikeuskansleri toimii valtioneuvoston yhteydessä. Hän valvoo valtioneuvoston eli hallituksen ja ministeriöiden sekä tasavallan presidentin päätösten ja toimenpiteiden lainmukaisuutta. Valtioneuvoston laillisuusvalvonta on oikeuskanslerin tärkeimpiä tehtäviä. Oikeuskansleri ratkaisee erityisesti valtioneuvoston valvontaa koskevat asiat sekä periaatteelliset ja laajakantoiset asiat. "
https://www.eduskunta.fi/FI/hallituksenvalvonta/Si...

Eli tämä tästä. Jurnuttaa voit vaikka maailman tappiin asti, se ei muuta tosiasioita.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #39

Kiertelyä ja saivartelua. Sinulla ei ole todisteita että perustuslakia Suomen valuutasta olisi muutettu perustuslain säätämisjärjestyksessä ja yrität ohittaa ongelman kertomalla ettei oikeusviranomaisella ole asiasta huomautettavaa.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #40

Mitä ihmettä? Minä en missään enkä koskaan ole väittänytkään, että Euroon olisi siirrytty perustuslain säätämisjärjestyksessä. Minä en myöskään ole pyrkinyt kiertämään sellaista ongelmaa, jota ei ole ollut. Oikeuskanslerilla ei ollut huomautettavaa Euroon siirtymisen laillisuudesta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #41

Sinäkin siis myönnät että Suomen perustuslakia ei ole noudatettu ja nykyinenkin hallitus jatkaa rikosta.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #42

Suomen eduskunnan päätöksessä Euroon siirtymisessä EI rikottu lakeja.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #43

Tuo vaatii vahvaa kognitiivista dissonanssia, myöntää ettei merkittävässä perustuslaillisessa muutoksessa ole noudatettu perustuslain säätämisohjetta ja kuitenkin väittää että ollaan toimittu oikeudenmukaisesti. Sama ongelma koko liittovaltiokehityksessä, mikäli lait, direktiivit ja sopimukset aiheuttavat ongelmia liittovaltiokehitykselle niin ne voidaan ohittaa ja jos ne tukevat liittovaltiokehitystä niin niitä on noudatettava.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #45

Ei se vaadi mitään muuta kuin tosiasioiden toteamista, että Euroon siirtymisessä toimittiin lainmukaisesti.

Käyttäjän saaristo kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #38

Onko enää näin?
Jos muistat pykälän, niin linkkaa mulle.

Henry

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Pitää muistaa että Kärnä puolustaa vähemmistön oikeutta päättää omista asioista.
Se tapa jolla espanjan poliisit hakkasivat naisia ja vanhuksia kun he äänestivät kertoo minulle että kaikki ei ole kohdillaan tuossa maassa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

"Valtakunnanoikeus käsittelee syytteen, joka nostetaan valtioneuvoston jäsentä tai oikeuskansleria, eduskunnan oikeusasiamiestä taikka korkeimman oikeuden tai korkeimman hallinto-oikeuden jäsentä vastaan lainvastaisesta menettelystä virkatoimessa. Lisäksi valtakunnanoikeus käsittelee tasavallan presidentin rikosoikeudellista vastuuta koskevan syytteen."

Kantola, kannattaisi edes joskus vaivautua lukaisemaan jotain asiaan liittyvää. Kärnä lienee aivan tavallinen kansanedustaja, jollei hänen asemansa nyt aivan yhtäkkiä ole muuttunut.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Tyypillistä somea; vaahdotan jostakin, eikä tarkisteta edes perusasioita.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Tätä blogistia on saanut oikaista aikaisemminkin. Tiedot aivan olemattomat, mutta suuria sanoja tuo kirjoittaja osaa käyttää: "Suomalaisen demokratian, oikeuskäsityksen ja juridiikan pohjalta...".

Puheenvuorossa esiintyy muitakin laillisuusmiehiä, joilla ei ole aavistustakaan siitä, mitä kirjoittavat. Asioita ei jakseta tarkistaa, mutta mielipide pitää olla.

Antti Kantola

Ei tietenkään valtakunnanoikeus koske valtiopäivien jäseniä, se on totta - Eduskunnan eli Valtiopäivien päätöksen mukaisesti he ovat koskemattomia. Perustuslaki §30. Paitsi jos 5/6 kansanedustajista päättää toisin. Käytännössä siis löyhä edustaja voi päästellä mitä vain. Siksi tahtoisin muutoksia pykäliin ja käytäntöihin siten, että olisi vaarana joutua vaikkapa valtakunnanoikeuteen, jos pieraisee kynästään myrkkypilven Euroopan ja koko Maan ylle. Edustuksellinen demokratia on silmänlumetta, jos edustaja ei joudu vastuuseen.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Eduskunta on kansakuntamme pienoiskoossa. Myös pölvästeillä on siellä edustajansa. Näitä on ennenkin ollut ja niitä tulee olemaan siellä jatkossakin.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Minä ehdottaisin vapaiden liittojen galaktisen allianssin yhteistuomioistuinta. Asiahan selvästi koskee myös muita kuin Suomea.

Antti Kantola

Galaktinen allianssin käsiteltäväksi, totta kai. Muutoinhan voi syttyä vaikkapa tähtien sota. Paikallisemmalla tasolla, mielestäni kansanedustajien pitäisi, vaikka eivät tietenkään sitä tee - säätää varsinkin kansanedustajat valtakunnanoikeus-pykälän piiriin. Eduskunta on edustuksellisen demokratiamme kulmakivi, mutta valitettavasti yksittäinen kansanedustaja voipi saada pahaa jälkeä aikaiseksi, kun kansanedustajat ovat lähest'ulkoon lain yläpuolella.Tarvittaessa varmaankin saisivat vielä henk.koht. syytesuojan päälle.

Toimituksen poiminnat