AnttiVKantola1 Kyllä kansa tietää - enemmän kuin luullaan

Tunneilmasto, bitcoin, paperisota, ulkopuolustus, Trump

 

EX-ULKOMINISTERI PELKÄÄ NYKYISEN PUOLUSTUSMINISTERIN UHKAAVAN VENÄJÄÄ / PUTINIA !

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/234407-ex-ulkoministeri-arahti-jussi-ni...

EXÄ SIIS ON IHAN ULKONA KUIN TUOMI OJASSA! 

Sensijaan vihreiden exä pj (Soininvaara) on miehenmitan nykyistä pj:aa pidempi ehdotuksineen. Lisäksi hän kantaa huolta pienen köyhän ihmisen sopeutumisesta nykyoloihin, ei niinkään susien sopeutumisesta lähelle ihmistä.                                                                                         https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/234410-sopeutumisraha-pienipalkkaisempaan-tyohon-siirtyvalle-ehtisi-esimerkiksi-lyhentaa?utm_source=Uusi%20Suomi%20uutiskirje%20ingressi%20top&utm_medium=email&utm_campaign=US%20uutiskirje&utm_source=Uusi+Suomi+uutiskirje&utm_campaign=4420250723-EMAIL_CAMPAIGN_2017_11_05&utm_medium=email&utm_term=0_d6e67aeb28-4420250723-253389141 

AY-POMOJA TUNTUU RIIVAAVAN SADISMI TYÖLÄISTÄ KOHTAAN

- tällä kertaa Paperiliitto ajauttaa koneet alas. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/234402-metsajatti-ajoi-paperikoneen-alas-tyokiistan-vuoksi-vaikea-nahda-kenen-etua-liiton?utm_source=Uusi%20Suomi%20uutiskirje%20ingressi%20bottom&utm_medium=email&utm_campaign=US%20uutiskirje&utm_source=Uusi+Suomi+uutiskirje&utm_campaign=4420250723-EMAIL_CAMPAIGN_2017_11_05&utm_medium=email&utm_term=0_d6e67aeb28-4420250723-253389141 

KIRJAILIJA DONALD J. TRAMP VAKUUTTAA PUOLUSTAVANSA MAAILMAA DIKTAATTOREITA VASTAAN!  

Kunpoa hän tulisi ojentamaan meidän ay-"diktaattoreja"!                                                                                                 Pohjois-Korean hallinto ilmoitti valtiollisen uutistoimisto KCNA:n kautta, etteivät neuvottelut Yhdysvaltain kanssa ole mahdollisia.

BITCOIN VIRTUAALIRAHA KATOAA KUIN TUHKA TUULEEN 

Parempi odotella pankkien virtuaalirahahanketta.    https://www.talouselama.fi/uutiset/bitcoin-kuplasta-varoitetaan--suomalaismies-sijoitti-99--nettovaroistaan-bitcoiniin-jos-et-tykkaa-siita--ala-kayta/44ddd486-6b99-38e7-8d68-75e49df54122?ref=newsletter:5934&utm_source=Talouselama_Uutiskirje&utm_medium=email&utm_campaign=Talouselama_Uutiskirje

Virtuaalivaluuttoja ei kukaan valvo, joten ne ovat jossain vaiheessa puhkeavia kuplia. Kiina, suurin bitcoinmaa, on periaatteessa jo kieltänyt bitcoinkryptovaluutan. 

 

                

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Keskittämättömyys tai keskitetyn valvonnan puute on virtuaalivaluuttojen hyvä puoli. Sen sijaan vaihtoa valvotaan aika rankastikin ja spekulointi nimenomaan tapahtuu valvotusti.

Bitcoin ei katoa yhtään mihinkään. Tai lohkoketjutekniikka tarkemmin ottaen. Siihen kantaa ottavat ihmiset eivät usein tajua siitä yhtään mitään, vaan kommentoivat pelkkää vajavaista mielikuvaansa.

En ymmärrä sitä, miten se on kupla. Se sisältää kuplia kyllä, kuten markkinat aina sisältävät, mutta se itsessään on vain väline - vaikkakin vallankumouksellinen sellainen. Osakemarkkinat ovat aina spekulointia, en näe miten ne eroavat kryptovaluutoilla spekuloinnista. Bitcoinissa kyse on vain ja ainoastaan siitä, pitääkö sitä mullistavana tekniikkana vai ei. Jos se on kaiken mullistava tekniikka ja sen käyttö yleistyy, sen hinta tulee vain nousemaan sen myötä.

Henkilökohtaisesti en omista bitcoinin bitcoinia, sillä minusta se ei ole pysynyt perässä kehityksessä ja sen sisäpoliittiset ristiriidat tekevät siitä arveluttavan kohteen. Sen viimeaikainen hinnannousu johtuu juuri niistä ristiriidoista; Bitcoin on jo jakautunut tässä viimeaikoina pariinkin kertaan uusiksi rinnakkaisvaluutoiksi ja joka kerta kun sinulla on bitcoinia hallussasi jakautumisen aikaan, sinulla on myös niitä uusia valuuttoja sen jälkeen. Vielä ainakin yksi jakautuminen on tulossa ja sen jälkeen bitcoinin hinta todennäköisesti romahtaa jonkin verran. Kilpailu siitä, kukaa pääsee bitcoiniksi bitcoinin paikalle on kova.

Siinä on yksi tyypillinen harha: kaikki asiaan vain pinnallisesti tutustuneet tuijottavat pelkästään bitcoinia. Tosiasiassa, vaikka bitcoin romahtaisi ja lakkaisi olemasta, jokin toinen kryptovaluutta vain ottaisi sen paikan ja sama meno jatkuu.

Kiina ei voi kieltää jotakin, mitä sillä ei ole valtaa kieltää. Sen sijaan se on tehnyt vaikeaksi vaihtamisen sekä mm. lohkoketjuissa tapahtuvat rahoitukset ja sekin jäänee mahdollisesti välaikaiseksi, kunhan saavat lainsäädäntönsä ajantasalle.

Kiina on hyvin suojeleva sisämarkkinoillaan. Sinne ei ole oikein päässyt Apple tai Googlekaan ja jos joku kryptovaluutta tulee siellä saamaan jalansijaa, se tulee olemaan kiinalainen kryptovaluutta. Niitä on viimeaikoina joitakin ilmestynytkin.

Kryptovaluutat ovat vihollisia juuri pankeille ja kolmansille osapuolille melkein missä asiassa vaan. Se on se viitekehys, mitä vasten kaikki avaukset, mitä ko. tahoilta tulee, kannattaa nähdä.

Antti Kantola

"Tosiasiassa, vaikka bitcoin romahtaisi ja lakkaisi olemasta, jokin toinen kryptovaluutta vain ottaisi sen paikan ja sama meno jatkuu."

Niin ei taida olla, vaan pankitpa myös kehittelevät kryptovaluuttaa ja se olisi mielestäni kohtalaisen luotettavaa. Bitcoinin tilalle toki periaatteessa voisi tulla jokin paikallisempi kymmenistä jollei sadoista bittivaluutoista tai OneCoin, jota itselläni on hieman testaamismielessä. Todellisuudessa näistä villeistä valuutoista ei ole dollarin / pankkiperäisten finanssijärjestelmien korvaajiksi. Lohkoketjuideaa pankit koettavat kehitellä, mutta kovin riitaisia ovat mitään päättämään.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

OneCoiniin liittyy tietääkseni ihan ihka-aito pyramidihuijaus. En ole siihen kovin tarkkaan tutustunut, sen myönnän. Jossain vaiheessa siihen törmäsin, enkä nähnyt siinä mitään sellaista, miksi siihen sijoittaisin, joten jätin väliin. Pankkien tarpeisiin on tosiaan kehitteillä valuuttoja. Swift ja Ripple tulevat ainakin mieleen. Pankkien itse kehittelemistä valuutoista en ole tietoinen.

Minä en näe, miksi niistä ei olisi niiden korvaajiksi. Siitä olen samaa mieltä (?), että tämä nykyinen tapa tehdä ja käyttää rahaa ei ole niiden kanssa yhteensopiva. Ideologian ydin on keskitetyn vallan purkamisessa ja välikäsien katkomisessa. Se on sitä samaa trendiä kuin automatisointi. Myönnän, että siinä suhteessa en kykene olemaan kovin objektiivinen, sillä aidosti toivon, että kaikki viime vuosituhannen realiteetteeihin rakennetut haitakkeet pusketaan nurin ja nimenomaan niin, että tarjotaan tilalle parempaa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

"Sinne ei ole oikein päässyt Apple tai Googlekaan..."

Google ei suostunut Kiinan asettamiin sääntöihin, eikä toimi siellä ilman VPN:ää.

Mutta Apple: tuo väite ei pidä lainkaan paikkaansa. Shanghain keskustassa lähellä asuinpaikkaani on kaksi valtavaa Applen myymälää. Kiina on jakautunut, aivan samoin kuin länsimaat, Apple/Mac -ihmisiin ja Microsoft/Android -porukkaan.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Kiitos korjauksesta. Minulla on silti kuva, että protektionismi on Kiinan tapa, onko se väärä kuva?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #5

Pitää kyllä paikkansa tiettyjen toimialojen osalta, mutta näyttää avautuvan vuosi vuodelta enemmän. Tästä tulisi todella pitkä juttu jos yrittäisin enemmän valottaa tätä tilannetta.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #6

Joo, tosiaan tuo Kiinan ja kryptovaluuttojen suhde on minulla seurannassa, mutta ongelma on, että niistä kirjoittavat ihmiset eivät ole kiinalaisia, puhu kiinaa jne. joten kuva voi muodostua aika hataraksi.

Viimeaikoina paljon on kohistu Kiinan ICO-kielloista. ICO:issa on se, että ne nostivat Ethereumin arvoa huomattavasti ja ne ovat se tapa, jolla kryptovaluutoilla rahoitetaan kaikenalaista. En ole itse ottanut osaa kuin kahteen ICO:n. Ensimmäinen tilanteessa, ettei ollut oikeastaan kuin voitettavaa, toiseen, koska olin utelias ja halusin kokemuksen asiasta. Ensimmäisessä olen jo voitolla ja vuoden parin sisään luultavasti reilusti voitolla. Toisessa homma kusi, muttei oikeastaan aloittajan takia. Niissä silti on se joukkorahoituksista tuttu vastuuttomuus läsnä: Kun rahat on kädessä, ne voi aika vapaasti käyttää mihin huvittaa, joskin älysopimuksilla sitä voinee jossain määrin rajoittaa etukäteen.

Nyt on kuitenkin alettu puhua, että kiinalaisille kryptovaluutoille tulisi eri säännöt ja ICO-linjauksia tultaisiin ehkä höllentämään. Myös suuret kiinalaiset verkkokaupat ottaisivat niitä jollain aikavälillä käyttöön. Se tarkoittaisi jollekin valuutalle hirmuista arvonnousua.

Toimituksen poiminnat