AnttiVKantola1 Kyllä kansa tietää - enemmän kuin luullaan

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 41 min 25 s sitten

Professori: ”Maakuntavaaleja ei enää voida järjestää lokakuussa”

1 tunti 18 min ago

Turun yliopiston julkisoikeuden professori Juha Lavapuro ottaa selvän kannan maakuntavaalien aikatauluun ja sanoo suoraan, ettei niitä voida järjestää Juha Sipilän (kesk.) hallituksen suunnitelman mukaan lokakuussa.

–Oma kantani on, että maakuntavaaleja ei enää voida järjestää lokakuussa 2018, hän tviittaa.

Lavapuron mukaan pitäisi laskea poliittisesti sovitun aikataulun realistisuutta. 

Teleyhtiöiden verkkokaupoissa puutteita – KKV: ”Tärkeää, että kuluttaja saa oikeat tiedot oikeaan aikaan”

2 tuntia 7 min ago

Suomen neljän suurimman teleyhtiön verkkokaupoissa on annettu kuluttajille puutteellisia tietoja. Asia selvisi EU-maiden kuluttajansuojaviranomaisten yhteisessä valvontaiskussa, jossa tarkastettiin marraskuussa 2017 yhteensä 207 teleyhtiön verkkosivustot.

Kuluttaja-asiamies on edellyttänyt, että Elisa, DNA, Moi Mobiili ja Telia Finland korjaavat havaitut puutteet.  Kaikki yhtiöt ovat jo sitoutuneet korjaamaan havaitut puutteet, Kilpailu- ja kuluttajavirasto KKV kertoo tiedotteessaan.

Ylilääkäri tyrmää kansliapäällikön sote-laskelman: ”Lievästi sanottuna ylioptimistinen”

2 tuntia 47 min ago

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallintoylilääkäri, terveysoikeuden professori Lasse Lehtonen pitää valtiovarainministeriön (VM) kansliapäällikön, valtiosihteeri Martti Hetemäen keskiviikkona julkistettua laskelmaa sote-uudistuksen 4,6 miljardien euron säästöpotentiaalista ylioptimistisena. 

Kauppasota peruttu: ”Kiina ja USA sopivat tehokkaista toimista”

3 tuntia 27 min ago

Kiina ja Yhdysvallat ovat päässeet sopimukseen kauppasuhteistaan. Reutersin ja Financial Timesin tietojen mukaan Kiina on luvannut lisätä amerikkalaisten energia- ja maataloustuotteiden ostoaan merkittävästi.

Sveitsi täräytti jättipaukun – Pudotti Kanadan MM-finaalista!

12 tuntia 30 min ago

Sveitsi täräytti jääkiekon MM-kisoissa megapommin. Suomi-voiton jatkoksi Sveitsi kukisti lauantaina välieräottelussa Kanadan 3-2 ja eteni finaaliin.

Kanadan NHL-tähdet vaikuttivat hämmentyneiltä.

- Pettymys tietysti. Olisimme voineet hoitaa tämän pelin helposti. Emme antaneet heidän huseerata liikaa, ja kaikki mitä he tekivät, oli pelin pitäminen tiukkana, onnistuminen maalinteossa harvoista paikoistaan, kommentoi Kanadan hyökkääjä Ryan O´Reilly MM-kisojen kovinta shokkia pitkään aikaan.

Sveitsin maalivahti Leonardo Genoni oli ottelun sankari.

Ruotsi tyrmäsi amerikkalaiset rujoin lukemin

19.5.2018 20:50

Jääkiekon MM-kisoissa baarireissujensa takia kohujulkisuutta saanut Yhdysvallat joutuu tyytymään pronssiotteluun. Ruotsi antoi välieräottelussa Kööpenhaminassa jenkkipojille isän kädestä. Lukemat 6-0 eivät jättäneet seliteltävää.

Ottelun ensimmäisessä erässä Yhdysvallat vei peliä. Ruotsi rankaisi toisessa erässä kovalla prosentilla.

Meghan Markle rikkoo lasikattoja hovissa: ”Olen aina halunnut olla nainen, joka tekee töitä”

19.5.2018 16:41

Amerikkalainen näyttelijä Meghan Markle astui tänään elämänsä tärkeimpään rooliin Windsorin linnassa St Georgen kappelissa prinssi Harryn vaimona.

”Ovatko nämä ihmiset seonneita? Ei mitään laskelmia yhtään mistään”- Hjallis Harkimo tylyttää sotea IL-blogissa

19.5.2018 16:33

Kansanedustaja, liikemies Harry ”Hjallis” Harkimo kommentoi suorin sanoin torstaina julkistettua valtiovarainministeriön muistiota, jonka mukaan soten säästöpotentiaali on kaikkiaan peräti 4,6 miljardia euroa.

Älähdys SDP:n veroideasta: ”Tavoite muuttaa Suomeen syntyminen vankilatuomioksi”

19.5.2018 15:59

SDP:n viikolla esittelemän vero-ohjelman ajatus verottaa maastamuuttajan omaisuutta ennen hänen muuttoaan uuteen kotimaahansa on herättänyt vilkkaan keskustelun lauantaina.

Aiheen nostivat esiin yrittäjä Kim Väisänen ja kansanedustaja Elina Lepomäki(kok.), jotka ovat kommentoineet sitä sosiaalisessa mediassa sekä mielipidekirjoituksessaan Helsingin Sanomissa.

Ministeri tyrmää syytökset sovinismista: ”Näihin vaatimuksiin en ollut tyytyväinen”

19.5.2018 15:19

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) korostaa, että ministerin erityisavustajan on nautittava ministerin ehdotonta luottamusta. 

Leppä kommentoi lauantaina tiedotteessaan luonnonvara-asioista vastanneen erityisavustajansa Satu-Marja Tenhiälän erottamista. Ministeri antoi potkut erityisavustajalleen vain seitsemän kuukautta kestäneen yhteistyön jälkeen.

Suomalainen asiantuntija Italian tilanteesta: ”Tämä ei voi päättyä hyvin”

19.5.2018 12:40

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan toimitusjohtaja Vesa Vihriälä kommentoi Italian tilannetta suorin sanoin populistipuolueiden Viiden tähden liikkeen ja La Legan julkistettua luonnoksensa hallitusohjelmaksi perjantaina.

–Tämä ei voi päättyä hyvin: täysin vastuuton fipo-linja, EU-fiskaalisääntöjen sivuuttaminen, pankkien sijoittajanvastuun hylkääminen, vihjaus rinnakkaisvaluutasta, irtisanoutuminen Venäjä-sanktioista... Kuka haluaa jakaa riskejä tällaisen kanssa, Vihriälä kysyy Twitterissä.

Jussi Halla-aho: ”Emme kannata kovaa politiikkaa ilkeyttämme”

19.5.2018 12:16

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho linjaa tavoitteekseen puheenjohtajana eduskuntavaaleja silmällä pitäen, että perussuomalaiset ovat mahdollisimman paljon asiapuolue ja mahdollisimman vähän slogan-puolue. 

Vuokranantajilta vastaus velkakeskusteluun: ”Lainaa tarvitaan, jotta asuntoja syntyy”

19.5.2018 11:35

Suomen Vuokranantajat varoittaa vastakkainasettelusta asuntomarkkinoista keskusteltaessa.

Järjestön mukaan kuluneen viikon aikana monessa asuntomarkkina- ja taloyhtiölainakeskustelussa on tikun nokkaan nostettu asuntosijoittajat taloyhtiöissä. Vuokranantajat muistuttaa, että jotta asuntoja syntyy myös tulevina vuosina riittävästi ihmisten tarpeisiin ja pankkisektori ei muodostu pullonkaulaksi asuntotuotannolle, tarvitaan lisää yhteistyötä ja täsmällistä tietoa lainojen määristä ja siitä, kenellä lainaa on ja miten lainan vakuutena olevien asuntojen arvot kehittyvät. 

Kohutun sote-paperin tehnyt kansliapäällikkö: ”Ydinkysymys on, pystyykö uudistus ratkaisemaan nämä 2 ongelmaa”

19.5.2018 11:17

Valtiovarainministeriön kansliapäällikkö, valtiosihteeri Martti Hetemäki avaa kohua herättänyttä sote-laskelmaansa tarkemmin ja linjaa, että sote-uudistuksen neljän miljardin euron säästöpotentiaali edellyttäisi maakuntien rahoittamien sote-palvelujen tuottavuuden kahden prosentin kasvua vuodessa 2020-luvulle tultaessa. Vaihtoehtoisesti se edellyttäisi 0,7 prosentin pysyvää tuottavuuden vuosikasvua.

Erkki Liikaselta neuvo suomalaisille Ylellä: ”Pitää ottaa huomioon se, että korot tulevat nousemaan”

19.5.2018 10:42

Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen varoittaa edelleen suomalaisten kotitalouksien velkaantumisesta. 

–Jos kaikki velkaantuvat, kaikki joutuvat myös kiristämään vyötä. Nyt meillä otetaan asuntolainaa yhtäältä omaan piikkiin ja toisaalta taloyhtiön piikkiin. Pitää ottaa huomioon se, että korot tulevat nousemaan, maksukyvyn pitää kestää myös korkeamman koron aikana, hän sanoi Ylen Ykkösaamussa.

Erkki Liikaselta neuvo suomalaisille Ylellä: ”Pitää ottaa huomioon se, että korot tulevat nousemaan”

19.5.2018 10:42

Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen varoittaa edelleen suomalaisten kotitalouksien velkaantumisesta. 

–Jos kaikki velkaantuvat, kaikki joutuvat myös kiristämään vyötä. Nyt meillä otetaan asuntolainaa yhtäältä omaan piikkiin ja toisaalta taloyhtiön piikkiin. Pitää ottaa huomioon se, että korot tulevat nousemaan, maksukyvyn pitää kestää myös korkeamman koron aikana, hän sanoi Ylen Ykkösaamussa.

Jussi Niinistö vastaa arvostelijoille: ”Tämä on herätyshuuto maanpuolustuksen määrärahojen puolesta”

19.5.2018 09:47

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) sanoo, ettei hänen ehdotuksensa naisten vapaaehtoinen varusmiespalveluksen jäädyttämisesta joksikin aikaa ole mies-/naiskysymys,

–Ehdotus on odotetusti herättänyt kiivasta keskustelua ja joku on ehkä mielensä pahoittanutkin. Turhaan, sillä tämä ei ole mies/nais-kysymys vaan herätyshuuto maanpuolustuksen määrärahojen puolesta, Niinistö kommentoi Puheenvuoron blogissaan.

Varoitus Donald Trumpin päätöksesta: ”Suomalaisyritysten on oltava valppaana”

19.5.2018 09:18

Kansainvälisen kauppakamarin ICC:n maajohtaja, Keskuskauppakamarin johtaja Timo Vuori arvioi, että USA:n ilmoitus vetäytyä Iranin ydinsopimuksesta ja asettaa maa entistä tiukempaan kauppasaartoon luo epävarmuutta suomalaisissakin vientiyrityksissä.

Sipilän ja Orpon vakuuttelu nollasäästöstä hämmensi – Näin hallitus alkujaan arvioi sote-säästöä

18.5.2018 19:50

Eduskunnassa kuohahti, kun valtiovarainministeriö julkisti sotesta lukuja, joiden mukaan valinnanvapaudesta ei ole odotettavissa säästöjä lainkaan. Oppositiossa on ihmetelty ministerien kommentteja, joiden mukaan valinnanvapaudesta ei ollut tarkoituskaan säästää.

Uusi Suomi tarkisti, että säästöt mainitaan hallituksen esityksessä, mutta niin mainitaan myös kustannusriskit.

Britannia ei ehkä ostakaan hävittäjää jota Suomikin harkitsee – tilanne rinnastettu vanhaan skandaaliin

18.5.2018 18:45

Britannian puolustusministeriö harkitsee vetäytymistä F-35-kaupoista ja pohtii sen sijaan puolta halvempien Eurofighterien ostamista, uutisoivat brittilehdet.

Molemmat hävittäjät ovat mukana myös Suomen hävittäjähankinnan kilpailutuksessa. Suomi on korvaamassa 64 ikääntyvää Hornet-hävittäjäänsä niin sanotussa HX-hankkeessa. Yhteensä Suomen kisassa on mukana viisi monitoimihävittäjää: Lockheed Martin F-35, Eurofighter Typhoon, Boeing F/A-18 Super Hornet, Dassault Rafale sekä Saab Gripen.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat